2024. április 26., péntek
LABDARÚGÁS – EURÓPAI KUPAPOROND

Továbbjutás és lábtörés

A tavalyi évhez képest jóval nehezebben, de a szerb Crvena zvezda felülmúlta a litván bajnok Sūduvát, így a belgrádi együttes továbbjutott a Bajnokok Ligája első selejtezőköréből. Pedig a két meccsen a Zvezda szűk időszakokat leszámítva mindvégig dominált, és csak a pocsék helyzetkihasználásnak „köszönhető”, hogy nem sikerült már idegenben biztosítani a későbbi szereplést. A Rajko Mitić stadionban egészen más volt a leányzó fekvése: a Red Star Boakye és Marin góljaival fél óra után 2:0-ra vezetett. A szünet után csöndesen folytatódott a párharc. A 60. percben Gobeljić teljesen felesleges és kegyetlen becsúszásával eltörte ellenfele lábát, jogosan kapta meg a piros lapot Farkas Ádám játékvezetőtől. Minderre kis híján ráfázott a szerb bajnok. A Sūduva új életre kelt, és a mérkőzés legvégén több sansz is adódott a litvánok előtt. A rendes játékidőben a kapufát találták el, a 96. percben pedig szépíteni tudtak. Ekkor már csak egy találat kellett volna a vendégeknek a továbbjutáshoz, de a főbíró hamar hármat sípolt. A Zvezda 2:1-es összesítéssel harcolta ki a folytatást, ahol a helsinki HJK lesz az ellenfél.

Jobban játszottunk, mint az első meccsen, de van még hova fejlődni. A szezon még csak most rajtolt, több ilyen meccsre van szükségünk. Egyelőre a Javor elleni bajnoki mérkőzésre koncentrálunk, azt követően jöhet a Helsinki” – nyilatkozta Vladan Milojević, a belgrádi csapat edzője.

Az Európa-ligában szintén kedden lépett pályára a Čukarički, amely már az első meccsen tetemes előnyre tett szert az örmény Banants ellen. A Čukarički hazai pályán 3:0-ra nyert, idegenben még ennél is nagyobb különbséggel abszolválta a kötelező feladatot, ahol ötöt gurítottak a riválisnak. A belgrádiak a következő körben minden valószínűség szerint a Moldéval mérik össze tudásukat, hiszen a norvég gárda a múlt héten 7:1-gyel kiütötte az izlandi Rejkjavikot.