2024. március 29., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Bőven elég a döntetlen

Egygólos, 2:1 arányú előnyt megy védeni Bulgáriába, a Ludogorec otthonába a Ferencváros a Bajnokok Ligája első selejtezős fordulójának visszavágóján.

Otthon nyert a Fradi, most az iksz továbbjutást érne (Fotó: 24.hu/MTI)

Otthon nyert a Fradi, most az iksz továbbjutást érne (Fotó: 24.hu/MTI)

A Groupama Arénában rendezett odavágón kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség, Szerhij Rebrov, a Zöld Sasok vezetőedzője szerint még ennél is keményebb erőpróba vár a fiaira Razgradban. „Rengeteg új információt szereztem a Ludogorecről az első mérkőzésen, biztos, hogy nehéz mérkőzés vár ránk idegenben. Azonban sokkal okosabbak vagyunk, és ki fogjuk elemezni az odavágón elkövetett hibáinkat” – fogalmazott az ukrán tréner, hozzátéve, nem a legszerencsésebb körülmény, hogy a bolgár csapat gólt tudott szerezni az első felvonáson.

A Ferencvárosnak a győzelem és a döntetlen mellett akár egy gólgazdag meccsen elkönyvelt minimális vereség (2:1 – hosszabbítás, 3:2, 4:3 stb. – továbbjutás) is beleférhet. Egyedül a többgólos vereség vagy az 1:0-s hazai siker jelenti a magyar gárda búcsúját.

Továbbjutás esetén a következő körben a luxemburgi Dudelange és a máltai Valletta párharcának győztese várna a Fradira, bármi is lesz a forgatókönyv, összehasonlíthatatlanul könnyebb csatának ígérkezne.