2024. április 19., péntek

Textiliparunk fellendítésének érdekében

Női és férfi fehérneműk, pizsamák, sportruhák és fürdőruhák szerepelnek az újvidéki Dianna Fashion ruhagyártó cég termékskáláján, amely nemrégiben nyitotta meg új üzletét Újvidéken, a Zsidó utca 20. alatt.

Az árakat a hazai piachoz igazították (Fehér Ildikó felvétele)

Az árakat a hazai piachoz igazították (Fehér Ildikó felvétele)

A textilgyárat, amely az újvidéki iparnegyedben termel, három évvel ezelőtt magánberuházásból hozták létre, és ezt követően hamarosan megnyitották első üzletüket is, a Felszabadulás sugárút 75. alatt. A Dianna Fashion rövid időn belül ismert márkanévvé nőtte ki magát Szerbiában. Több jelentős együttműködésük volt neves dizájnerekkel, a Szerbiai Divathéten (Serbia Fashion Week) is bemutatták nyári kollekciójukat, valamint a Magyar Szó idei Strandszépe résztvevőinek is a Dianna Fashion biztosította a csodálatos, trópusi mintás fürdőruhákat.

A vállalatnak jelenleg 100 alkalmazottja van, és a hazai piac mellett, az európai piacra is gyártanak ruházati cikkeket. Aleksandar Kosovac, a gyár tulajdonosának elmondása szerint a textilipar nagyszámú, új munkahelyet tud biztosítani, hazánkban ennek ellenére ezt az ipari ágazatot indokolatlanul elhanyagolják. − A mi célunk az, hogy fejlesszük üzleti tevékenységeinket, és ezzel növeljük alkalmazottaink számát. Az, hogy munkahelyet biztosítsunk olyan fiataloknak, akiknek a tisztességes munka és a karrierfejlesztési lehetőség visszaadja majd méltóságérzetüket és az itteni közösségbe vetett bizalmukat – mondta Kosovac. Az új üzlet megnyitása is minden bizonnyal munkahelyteremtést jelent. Milena Džodan műszaki igazgató elmondta, hogy Újvidék után, Szerbia más városaiban is terveznek boltokat nyitni. − Egy hónap múlva Temerinben nyitjuk meg boltunkat, valamint Szabadkán és Zimonyban is szeretnénk megnyitni üzletünket. Hamarosan érkezik az új sport- és fürdőruha kollekciónk, és tervünkben van bővíteni kínálatunkat különböző kiegészítőkkel is. Az árakat igyekeztünk a hazai vásárlók lehetőségeihez igazítani – hangsúlyozta Milena.

A Dianna Fashion termékei az üzleteken kívül, az interneten keresztül is megvásárolhatók a https://diannafashion.com/ honlapon, termékeiket Szerbia bármelyik településére kiszállítják.