2024. március 28., csütörtök
NŐI JUNIOR-EB

Makulátlan elsőség

Harmadik csoportmeccsét is simán nyerte meg a magyar junior női válogatott a hazai rendezésű korosztályos Európa-bajnokságon, a lányok Győrben az előzetesen legerősebb riválisnak tartott Spanyolországot simán, tíz góllal verték (33:23). A Vlagyimir Golovin által irányított gárda így hibátlan mérleggel jutott a középdöntőbe, ahova a spanyolok ellen szerzett két pontot viszi magával.

Sokat kellett dolgozni a mérkőzésen, rengeteg gyors tempóváltásra volt szükség, és örülök neki, hogy ezt megvalósították a lányok. A következő két meccs nehezebb lesz. Egyre magabiztosabbak és jobbak vagyunk, de a védekezésünkön van még mit csiszolni. Számítanunk kell rá, hogy jóval futósabb csapatokkal találkozunk majd, amelyek magasabb színvonalon kézilabdáznak, mint az eddigi ellenfeleink” – értékelt Golovin edző.

A csoport másik találkozóján Ausztria meglepetésre simán verte Montenegrót (23:18), de ennek az eredménynek nem volt hatása a két továbbjutó csapat sorsára.

Magyarország és Spanyolország ellenfele a II. középdöntős csoportban Norvégia és Románia lesz, a magyar lányokon kívül a skandinávok hoztak még magukkal 2 pontot a csoportkörből, a spanyolok és a románok lépéshátrányból kezdenek. Az első körben a magyarok Norvégiával játszanak (ma 20.30).

Az I. középdöntős kvartettben Hollandia (2), Oroszország (2), Dánia (0) és Franciaország (0) szerepel.