2024. április 25., csütörtök

Zorana Mihajlović „kiköltözik” az autópályára

A miniszter négy napon át ellenőrzi személyesen a munkálatokat és a forgalmat a 10-es közlekedési folyosón

Az előzetes bejelentésekkel összhangban Zorana Mihajlović közlekedési, építésügyi és infrastrukturális miniszter holnaptól négy napon át a 10-es közlekedési folyosó keleti ágára – a Bancarevo és Crvena Reka között épülő szakasz – költözteti az általa irányított tárcát. Ebben az időszakban a miniszter és munkatársai minden nap megtekintik és felügyelik a munkálatokat. A tárca „székhelye” Bela Palanka közelében lesz, derül ki a Szerbiai Rádió és Televízió jelentéséből.

Látogatásának ideje alatt a miniszter tárgyalni tervez a helyi politikai vezetőkkel, azaz a Piroti és a Toplički Közigazgatási Körzetek helyi önkormányzati vezetőivel, továbbá a minisztérium hatáskörébe tartozó állami és közvállalatok illetékeseivel.

Mihajlović emellett Dubravka Negre, az Európai Beruházási Bank nyugat–balkáni regionális részlege igazgatójának a kíséretében is megtekinti a projektum kivitelezését.

A miniszter a Vranjeban a biztonsági erők képviselői számára épülő lakásokat is megtekinti, valamint személyesen vizsgálja felül, hogy a Grdelica-szorosban – a 10-es közlekedési folyosó déli ága – az üdülési szezon kellős közepén miként bonyolódik a forgalom.