2024. április 26., péntek

Hétvégi Dombos-hangulat

Hétvégén befejeződött a XIX. Dombos Fest

A Dombos Fest az idei évben is nagy hangsúlyt helyez a legfiatalabbak szórakoztatására. A Hegyalja utcában rohangálni már önmagában élmény a gyerekeknek, de ehhez komoly tartalmak is csatlakoztak. Pénteken Tóth Viktor tartott hangszerbemutatót és mesélt népmeséket szaxofonnal, szombaton pedig a BaHorKa Társulat játszott velük egy interaktív mesejátékot.

Lajkó Félix és zenekara a nagyszínpadon (Lakatos János felvétele)

Lajkó Félix és zenekara a nagyszínpadon (Lakatos János felvétele)

Ami a felnőtt-programokat illeti, pénteken a Fitos Dezső Társulat néptáncprodukciója, amely Falusi színek címet viselte, kezdte igen hatásosan a sort. Őket a Terra Profonda nyugodt és mély zenéje követte, majd a nagyszínpadon a Mostar Sevdah Reunion pörgette fel a hangulatot. A balkáni ritmusokat igen jól fogadta a közönség, és a bulizós hangulat az őket követő The Carbonfools koncertjére is megmaradt, noha egészen más zenei stílust képviselnek.

Szombaton a Canarro kezdett a kis színpadon, Antonia Vai követte a nagy színpadon. Mindkét produkció igen egyedi hangzással bírt, míg az utánuk jövő Balogh Melinda és zenekara a népzene világába kalauzolta a közönséget. Az est sztárfellépője Lajkó Félix és zenekara volt, akik ez alkalommal is hozták Félix egyedi zenei világát. A buli a Dombos Wine Clubban fejeződött be a Fokos zenekarral.