2024. április 19., péntek

Pacsér falunapot ünnepelt

Selo, to smo mi – A falu mi vagyunk – Wirsind das Dorf címmel ünnepelte meg 14. alkalommal Pacsér a falunapját hétvégén. Az idén enyhén csapadékosra sikerült rendezvénysorozat pénteken kezdődött a hagyományos Péter–Pál-napi liturgiával a pravoszláv templomban, majd nyilvános fitneszóra kezdődött a labdarúgó-pályán felállított színpadról.

A pacséri falunap művelődési részének fellépői (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

A pacséri falunap művelődési részének fellépői (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Szombaton délelőtt horgász- és babgulyásfőző versenyt szerveztek az Akácosban, és köszönetet mondtak a helyi véradóknak. A folytatásban a Szilágyi Gábor Amatőr Képzőművészeti Csoport tagságának legújabb munkáiból összeállított tárlatot Szabolcski Szabolcs tanácselnök nyitotta meg a Faluházban.

A kiállítást megtisztelte jelenlétével Erdődi Edvina, a Magyar Nemzeti Tanács alelnöke, Kislinder Gábor, Topolya község elnöke, és a községi tanács tagjai, Dobai János, Torda tanácselnöke, a VMSZ elnökségi tagja, és a környező falvak küldöttsége. A rendezvényen házigazdaként volt jelen Fremond Árpád, a VMSZ alelnöke, köztársasági képviselő, és Nagy Ottó, a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság igazgatóhelyettese.

A falunap közbeni heves esőzések kicsit hűvösebbé tették, de szerencsére nem mosták el a labdarúgópályán az esti művelődési programot, és a leginkább várt hagyományos tűzijátékot, ami után a pécsi The Minds zenekar mutatkozott be a közönségnek.

A falunapi ünnepség alkalmat adott a Helyi ízek – helyi értékek elnevezésű, az EU által támogatott nemzetközi IPA-projektum bemutatására is, amely a Bácsalmási Önkormányzati Közszolgáltatási Közhasznú Nonprofit Kft. és a pacséri Mezőgazdasági Termelők Egyesülete együttműködésének köszönhetően veszi kezdetét a napokban.