2024. április 25., csütörtök

Szabó Noémi a szépségkirálynő

Olvasóink szavazatai alapján a zentai Boltresz Andrea végzett az első helyen

A Strandszépe verseny ötvenedik jubileumán, a Magyar Szó fennállásának hetvenötödik évfordulóján megkoronázták a legszebb lányt, de egyúttal méltóképpen ünnepelték az említett évfordulókat is szombat este a magyarkanizsai strandon. Jó volt látni, hogy ismét tömeg sereglik össze, ugyanúgy mint  az elmúlt években, és ennek a rendezvénynek köszönhetően ismét élettel telt meg a Tisza-part. Előzőleg már a tizenhat lány ellátogatott a városba, egy héttel ezelőtt egy felkészítőtáborban vettek részt, ahol a színpadon való járást-kelést tanulták, és a szegedi Koócos Szalon fodrászai is megnézték, milyen hajviselet illik leginkább hozzájuk, az igazi megmérettetésre és a zsongásra a szombati nap adta meg az alkalmat. Mint ahogy az egy igazi nagy versenyhez illik, sürögtek-forogtak már szombat délután, készültek a sminkek és a frizurák, hogy este mindannyian a lehető legjobb formájukat mutathassák meg a közönség előtt.

Az idei legszebbek (Dávid Csilla felvétele)

Az idei legszebbek (Dávid Csilla felvétele)

A zsűri tagjai (Ótos András felvétele)

A zsűri tagjai (Ótos András felvétele)

Sokan voltak a Tisza-parton, elsősorban a lányok miatt (Ótos András felvétele)

Sokan voltak a Tisza-parton, elsősorban a lányok miatt (Ótos András felvétele)

Bikiniben, estélyi ruhában és népviseletben mutatták meg magukat a színpadon, és a zsűri tagjai ennek alapján hozták meg döntésüket, hogy idén ki érdemli meg a legszebb lány címet. A programban fellépett a Szomszédnéni Produkciós Iroda is, a két humorista poénjain jót derülhettek a résztvevők, de a helyi tehetségek is felvonultak, mint például Körmöci Kata táncos és Szerda Árpád, aki Cheesemann Natashával együtt zengte be a színpadot olyan énekhangjával, ami bárhol megállná a helyét, akármelyik nagyszínpadon is.

Közben csak néztük a szép lányokat, akik Vajdaság legkülönbözőbb szegleteiből érkeztek, és miközben mindenkinek megvolt a favoritja, találgathattuk, hogy 2019-ben kit ítélnek meg a zsűri tagjai legszebbnek. Az olvasók beküldött szavazatai alapján az Olvasók szépe díjat a zentai Boltresz Andrea érdemelte ki, első udvarhölgye a kishegyesi Uhor Nikolett lett, második udvarhölgye pedig a gunarasi Gere Kitti. A zsűri értékelése szerint a legszebb lány idén a horgosi Szabó Noémi lett, első udvarhölgye a szabadkai Simon Nikolett, második udvarhölgye pedig a topolyai Bukvić Dragana. A legfotogénebb hölgy a szabadkai Győri Renáta lett, a legszebb mosolyú hölgynek pedig a zentai Borbély Hajnalka bizonyult. Mindannyian értékes nyereményekkel, és persze maradandó élménnyel térhettek haza a 2019-es Strandszépe-választásról.

Varjú Márta, lapunk főszerkesztője szerint az elmúlt fél évszázad alatt a rendezvény számos változáson esett át, idén például a nyertesek továbbjutnak a Magyarok Világszépe szépségversenyre, amit Fásy Ádám nevével fémjeleznek, aki szintén ott volt a versenyen, a zsűritagok között. Fásy elmondta, hogy elsősorban a belső kisugárzásra figyel a zsűrizés alkalmával, hiszen egy nőt az teszi igazán széppé, de persze emellett azért nem árt, ha megfelelő paraméterekkel is rendelkezik, ami a centiket és a kilókat illeti. Tausán Edit, lapunk első szépségversenyének győztese is jelen volt a jubileumi rendezvényen zsűritagként, ahol elmesélte, az élete alakulásában jelentős szerepe volt az egykori rendezvénynek, ugyanis ugródeszkaként szolgált számára, és szép emlékekkel a szívében tért vissza most Magyarkanizsára.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere, a zsűri elnöke szerint ritka és becsülendő alkalmak egyike a Strandszépe rendezvény, mely nagyon fontos a városnak, hisz élettel telíti meg, ezért az önkormányzat támogatását is élvezheti minden évben hosszú idő óta.

Olvasóinktól ők kapták a legtöbb szavazatot (Ótos András felvétele)

Olvasóinktól ők kapták a legtöbb szavazatot (Ótos András felvétele)

Szombat este a zsűri határozata alapján a horgosi lány volt a férfiszívek királynője, aki majd innen Budapestre jut megmérettetni magát, és elmondta, nagy felelősség, hogy neki kell képviselni Vajdaságot, amire azonban nagyon büszke, és igyekszik a legjobb formáját hozni, mint ahogy azt tette szombat este is Magyarkanizsán. Szponzorainknak köszönhetően meg is jutalmazhattuk a lányokat és az olvasókat is. A szépségek számára a divatos bikiniket az újvidéki DiannaFashion (https://diannafashion.com/) biztosította. A görögországi nyaralást Pópity Ottó nyerte azzal, hogy beküldte az újságban található szelvényt, a kerékpárt a bajsai Kiss Anett hajthatta haza. A támogatóink között meg kell említeni a Titelt Prevozt, a Siket ékszerészt, a Domus utazási irodát, a Matuzik szépségszalont, a Gingert, Severtransot és a Fülöp-apartmanházat, valamint a Romelt is, amelyek a magyarkanizsai önkormányzat mellett mind azon voltak, hogy egy színvonalas és szórakoztató rendezvényt hozzanak létre és tartsanak fenn már ötvenedik éve.