2024. április 20., szombat
INGYENES ÚSZÓISKOLA

Diplomaosztó az adai strandfürdőben

Ada Község Diáksport- és Testnevelőtanár-egyesülete az elmúlt két hétben immár tizedik alkalommal szervezte meg Adán a strandfürdőben az ingyenes úszóiskolát 61 második osztályos adai és moholi gyereknek, akiknek túlnyomó többsége megtanult úszni. Az úszóiskola pénteken úszóvizsgával és a diplomaosztóval fejeződött be. Az okleveleket Bilicki Zoltán polgármester, Zoran Dragin polgármester-helyettes és Búcsú Attila, a községi képviselő-testület elnöke adta át a gyerekeknek.

Az úszóvizsga az adai strandfürdőben (Fotó: Csincsik Zsolt)

Az úszóvizsga az adai strandfürdőben (Fotó: Csincsik Zsolt)

Az egyesület az idén az ingyenes úszóiskolát Ada község önkormányzata és az Adica üdültetési közvállalat támogatásával szervezte meg. Az úszóiskolában négy helybeli testnevelő tanár segített a gyerekeknek elsajátítani az úszást, mégpedig Mátyás Magdolna, Sípos Oszkár, Branko Anušić és Marko Đukić.

– A gyerekek 90 százaléka megtanult úszni. Akik nem úsznak, azoknak nagyon kevés hiányzik az úszás elsajátításához, náluk inkább a biztonságérzet hiányzott, viszont a víztől való félelmet legyőzték, ami a célunk volt. Az időjárás egy kicsit megviccelt bennünket, mert hol hideg volt, hol meleg, előfordult, hogy a szülők nem is merték engedni a gyerekeket, viszont a víz nagyon kellemes volt, és minden gond nélkül lefolytattuk az idei úszóiskolát – közölte Mátyás Magdolna.

Bilicki Zoltán adai polgármester elmondta, hogy Ada község önkormányzata már évek óta támogatja az ingyenes úszóiskola megtartását a második osztályt elvégzett diákoknak. A polgármester kiemelte, hogy az úszás olyan készség, amit minden gyereknek kötelező elsajátítani a gyerekkorban annak érdekében, hogy később tartalmas életet élhessen.