2024. március 28., csütörtök

Búzagyűjtő nap Zentán

A Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége kedden szervezi meg az adományok átvételét

A Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége az idei évben is megszervezi Vajdaságban a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program keretében a búzaadományok begyűjtését. A vajdasági gazdaszervezetek segítségével a búzaadományok begyűjtése folyamatos július 15-ig. A termelők jelezni tudják a megadott napig az adományaikat a helyi gazdaszervezeteknél, illetve a helyi falugazdász-irodáknál.

A személyes átvételre július 16-án (kedden) 8 és 13 óra között Zentán a Mária utca 42. szám alatt kerül sor.

A felajánlott búzamennyiséget a Borsos malomban lisztre cserélik, mint ahogyan ezt korábban is tették. A kenyérgabona jelentős hányada Vajdaságban marad. Szimbolikusan csak egy zsákkal visznek át Magyarországra, hogy az összeöntés ünnepén a vajdasági búza is bekerüljön  majd abba a lisztbe, amiből elkészítik Szent István napjára a Magyarok kenyerét.

Az itthon maradt  liszttel a VASZ elnökségének határozata alapján a gyermekekkel foglalkozó intézményeket, civil szervezeteket, a diákkollégiumokat, a sérült gyermekekkel foglalkozó szervezeteket, lurkóházakat, a nagycsaládos egyesületeket, és azon belül a családokat szeretnék támogatni, akik erre ténylegesen rászorulnak.

A  Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége búzagyűjtési akciójának mottója: „A gyermek mosolya többet ér minden pénznél.”

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara égisze alatt zajló Magyarok Kenyere program immár 9. évébe lépett. A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem nevet viselő program a nemzet összefogását és erejét jelképezi.

Vajdaságban évről évre terebélyesedett, izmosodott a magyarok kenyere program. 2017-ben csaknem 12 tonna kenyérgabonát ajándékoztak a gazdák jótékonysági célra, tavaly pedig már több mint 16 tonna került átadásra. A mozgalom lényege, hogy minél többen vegyenek részt benne, hiszen adni öröm. Mindenkitől csak egy zsák búzát várnak.

A felajánlásokat és további információt a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program aktivitásaival kapcsolatban Zsoldos Brigittától, a Szövetség irodavezetőjétől kaphatnak, elérhetősége: 024/817-008 (minden hétköznap 8–13 óráig) illetve 062/800-65-36-os számon.