2024. április 19., péntek

Királynők között

A Strandszépe szerencsés hölgyei is csatlakoznak Fásy Ádám szépségversenyéhez

Karrierjét Fásy Ádám a vendéglátásban kezdte, majd a kilencvenes években a média világát is meghódította, a Zeneexpressz műsor tulajdonosa és műsorvezetője lett. Nem sokra rá a szépségkirálynő-választásokkal is eljegyezte magát, 1991-től a Miss Universe Hungary, a Miss Europe Hungary és a Miss International Hungary licenc tulajdonosa lett, amihez 1995-ben a Miss World Hungary is csatlakozott. A szépségiparral kötött házassága 2006-ig tartott, majd 2016-ban a Magyarok Világszépe Szépségversennyel éledt újjá. Erre a versenyre juthatnak tovább idén a Magyar Szó napilap Strandszépe szépségversenyének szerencsés hölgye is.

Miért választotta pont a Magyarok Világszépe Szépségversenyt?

– Úgy vélem bátran kijelenthetem, hogy 1991-től 15 évig uraltam a hazai szépségpiacot, fantasztikus időszak volt ez az életemben. A királynőim számos nemzetközi szépségversenyen képviselték Magyarországot, a legnagyobb siker 2003-ban jött el, amikor Laky Zsuzsa diadalmaskodott a Miss Europe szépségversenyen. Bár 2006-ban felhagytam a szervezéssel, szívemhez közel álló maradt a szépségipar. A Magyarok Világszépe szépségverseny ötlete már jó ideje megfogalmazódott bennem. A magyar hölgyek szépsége világhírű, azonban nemcsak az anyaországban, hanem a határon túl is szép számmal akadnak szépségek. Egy olyan versenyt hoztam létre, amelyen a világból bárki, aki megfelel a jelentkezési feltételeknek, megméretheti magát. Úgy érzem ez sikerült, ugyanis évről évre több százan jelentkeznek a szépségversenyre.

A korábbi években szlovákiai, erdélyi, kárpátaljai és vajdasági lányok is részt vettek a versenyben, most pedig a Magyar Szó napilap Strandszépe versenyének szerencsés hölgye is részt vehet rajta. Mit jelent ez a Magyarok Világszépe versenynek? Van-e a versenynek más, külhoni elődöntője?

– A jelentkezők magas létszámára való tekintettel korábban már Felvidéken, illetve Erdélyben is volt elődöntő. Nagy öröm számomra, hogy ez alkalommal a Strandszépe verseny is csatlakozik versenyünkhöz. Kíváncsian várom a döntős mezőnnyel való találkozást, bízom benne, hogy egy olyan szépséget sikerül kiválasztani, aki méltón fogja képviselni a Vajdaságot! Úgy gondolom a léc magasra van téve, ugyanis a vajdasági Cvijin Blanka két alkalommal is elnyerte a Magyarok Világszépe szépségverseny I. udvarhölgyének címét!

A magas fokra fejlesztett rendezvénynek felkészítő tábora is van. Miből áll ez?

– Az augusztus 9-i finálét egy 10 napos felkészítő tábor előzi meg a balmazújvárosi Hotel Kamillában. A csodálatos, minden igényt kielégítő szálloda már a tavalyi évben is tökéletes helyszíne volt a felkészülésnek, a lányok pedig a Kamilla Gyógyfürdő szolgáltatásait is igénybe vehették, nem lesz másként idén sem. Az ott töltött idő alatt a versenyzők fotózásokon és forgatásokon vesznek részt, valamint lesznek színpadi próbák is, hogy a döntőben mindenki a legjobb formáját hozhassa. Természetesen ruhapróbákra is sor kerül majd, ugyanis a fináléban a hölgyek bemutatkoznak majd fürdőruhában, nemzeti viseletben, koktélruhában, és nem utolsósorban estélyi ruhában is. A munka mellett a kikapcsolódásra is nagy hangsúlyt fektetünk, a cél az, hogy életre szóló élményt szerezzünk a lányoknak.

A szépségverseny előkészületei és maga a rendezvény mivel jár? Felesége, Marika, és lánya, Zsüliett is részt vesz a szervezésben. Nevezhető ez családi vállalkozásnak?

– Egy ilyen volumenű rendezvény elképesztő mennyiségű előkészületet igényel. A csúcspont természetesen a finálé lesz a Budapest VII. kerületében található Klauzál téren. A rendezvény fővédnöki posztját ezúttal is dr. Bajkai István országgyűlési képviselő tölti majd be, míg a koronát Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere helyezi a győztes hölgy fejére. Mindez nem jöhetne létre Marika nélkül, aki már 1992 óta meghatározó pontja a szépségversenyeinknek, a szervezési feladatok nagy része az ő keze munkáját dicséri, Zsüliett pedig szinte beleszületett ebbe a világba. Interjúkat készít, ő vágja a versenyről készült filmeket, illetve az ezzel járó utómunka feladata is rá hárul. Kérdésére válaszolva, igen, mondhatnám azt is, hogy ez egy igazi, harmonikus családi vállalkozás, melyre büszke vagyok!

A Magyarok Világszépe Szépségverseny győztesére milyen kihívások várnak a későbbiekben?

– A győztes hölgy egy éven keresztül a szépség és a jóság nagykövete lesz. A jótékonyság az egyik alappillére a Magyarok Világszépe szépségversenynek. Minden évben számos helyre látogatunk el különféle adományokkal, melynek a királynő is aktív részese. Ajándékainkkal főként a gyermekek és a nagycsaládosok napjait igyekszünk szebbé tenni. A nyertes emellett képviselni fogja hazánkat az Indiában megrendezésre kerülő Miss Intercontinental világversenyen is. A döntős csapatból kiválasztásra kerül az a szépség is, aki részt vehet majd a Top Model of the World világversenyen.

A résztvevő hölgyek mit kaphatnak egy ilyen versenyen való részvételnek köszönhetően?

– A királynő az 5000 eurós készpénz nyeremény mellett részt vehet a világversenyen, míg az I. udvarhölgy 2000, a II. udvarhölgy pedig 1000 euróval gazdagodik. Ezenfelül számos értékes ajándékban részesülnek majd a finalisták.