2024. március 29., péntek

Felemás végszó a csapatversenyen

Magyarország serdülőfiú-válogatottja rendkívül közel állt az elődöntőhöz, ám a Németország ellen elszenvedett 3:2-es vereség megtörte a fiatalokat, és Spanyolországtól is kikaptak, így ők a 6., Szerbia ifjú legénysége pedig a 21. helyen végzett a csehországi utánpótlás asztalitenisz-Európa-bajnokságon. A magyar serdülő lányok a helyosztón a házigazdákat legyőzve a 11. pozícióban zártak, míg a Gvozdenović Tamara, Turkonje Tamara kettős alkotta szerb válogatott óriási csatában maradt alul Litvániával szemben, s végül a 20. hely lett az övéké.

Levajac Dimitrije és Jockov Jovan mellett ezúttal a bácsföldvári Benkő Ákos is szerepet kapott az ifiknél, ám Szerbia 3:1 arányban alulmaradt Olaszországgal szemben, így a főtáblás küzdelmeket a 12. helyen zárták a fiúk. Juhász Patrikék szoros párharcokban maradtak alul a szlovákok ellen, ők a 10. pozíciót szerezték meg a magyaroknak. Harasztovich Fanni és társai sajnálhatják a megingásokat, mert Törökországtól kikapva, de Ukrajnát megverve csak a 11. helyet zsebelték be. A szerbiai lányok a magyarverő törököket ütötték ki nagy csatában, és miután Bezeg Réka 0:2-ről fordított a mindent eldöntő összecsapáson, a 9. helyen végeztek.

A korosztályos Eb-n a csapatküzdelmekben óriási orosz fölény mutatkozott, hiszen mindkét nem versenyszámaiban döntőbe jutott Oroszország. Az ifi és serdülő fiúknál a dobogó legtetejére is felálltak, az ifi lányoknál Németország, a serdülőknél Franciaország győzedelmeskedett.