2024. április 20., szombat

Máskor is jönnének!

Az elmúlt két hétben érdekfeszítő táborok zajlottak a szabadkai VM4K-ban
A VM4K nyári táborában a gyerekek az íjászatot is kipróbálhatták

A VM4K nyári táborában a gyerekek az íjászatot is kipróbálhatták

A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központot az elmúlt két hétben benépesítették a gyerekek, kisebbek és nagyobbak egyaránt. Három tábor zajlott párhuzamosan, a kisebbeket kreatív kalandozásra várták, a nagyobbakat pedig személyiségfejlesztő, önkifejező és csapatépítő kamasztáborba, valamint számítógépes foglalkozásra. A táborok pénteken  fejeződtek be.

A Kreatív kalandok tábor partival zárult, előtte viszont a gyerekek produkciókkal léptek fel, egyesek táncoltak, mások énekeltek, szavaltak, de olyanok is akadtak, akik harcművészetet mutattak be. Csizmár Rita általános-, és Szabó Zsuzsanna kulturális referensek elmondása szerint mindennap mozgásos és kézműves foglalkozások várták a gyerekeket, egyebek közt Pataki Zoltánnal íjászkodtak, Kálló Bélával mesét játszottak el, Ágoston Lénárddal táncra perdültek, Brezovszki Tamarával népi játékokat játszottak és táncoltak, de eljött ismét a Jancsi bohóc bábszínháza Egyesület is.

Megkérdeztük a gyerekeket is, Dubicsánac Nara nagyon élvezte a tábor programjait:

– Remek volt a kézműves foglalkozás, a tánc is, igazából minden tetszett. Ha lesz még tábor, szívesen jövök – mondta Nara.

Egri Teodor is szeretne jönni máskor is:

– Macskát csináltunk, az nagyon jó volt, érdekes produkciókat láttunk, kipróbáltuk az íjászkodást, az is a kedvencem lett. Mindennap kimentünk az udvarra, de bent is voltak foglalkozások – hallottuk Teodortól.

A tábor Tímár Martinnak is nagy élményt nyújtott:

– Mindent szépen elmagyaráztak a foglalkozásvezetők, maradt időnk alkotni és semmit sem rontottuk el – magyarázta Martin.

Szalai Andrea szakmai referenstől megtudhattuk, hogy az Én és a világ kamasztáborban az önkifejezést, a személyiségfejlesztést és a csapatépítést gyakorolhatták az érdeklődők, Miskolci Renátó és Molnár Edvárd a videózás és fotózás rejtelmeibe vezette be őket, Rédler Nikoletta és Ötvös Attila a test- és alakformálásról tartott előadást, Dávid József pedig a 3D-s nyomtatásról. Nagyon érdekes volt az Élményalapú vizuális programozás tábor is, ahol Vörös Csaba vezetése alatt folyamatosan fejlődtek a résztvevők.

Nyitókép: A VM4K nyári táborában a gyerekek az íjászatot is kipróbálhatták