2024. április 25., csütörtök
XVII. Vajdasági Szabadegyetem, Kishegyes

A karrierépítésről

A XVII. Vajdasági Szabadegyetemen a csütörtök esti stop light partyn Torma Szabolcs DJ iLektro gondoskodott a jó hangulatról, különböző időzónákon vezette keresztül a bulizó táborlakókat – a retro, a club zene, a balkán, az R’N’B, a hip-hop és sok más műfajon át.

Péntek délelőtt Tóth Veronika pszichológus, karrier-coach, egyetemi oktató Karrierépítés az egyetemi évek alatt című előadását hallgatták meg a táborozók:

– Hasznos az egyetemi évek alatt lehetséges karrierépítésről beszélni – arról, hogy melyek a feltételei a jó és optimális pályadöntésnek, hogy ennek milyen részei vannak és hogy melyek azok a dolgok, amelyeket már most meg lehet tenni azért, hogy az ember fejlődjön, hogy felkészültebb legyen a munkavállalás során. Az egyetemistáknak a legfontosabb az ön és a pályaismeret – nyilatkozta Tóth Veronika pszichológus.

Ezt a prezentálást Karmann Roland, az Input program területi koordinátora Startup vs. multikatona, avagy a saját cégemet vagy másét építsem? című előadása követte:

– Alapvetően azt vizsgáltuk meg, hogy milyen különbségek vannak egy startupnál illetve egy multinál való munkavállalásnál, illetve magát azt is, hogy mik is azok a startupok, hogyan működnek, mikor érdemes velük foglalkozni, mikor érdemes elindulni egy olyan úton, hogy egy ember startupot akar csinálni – foglalta össze dióhéjban az érdekes előadás lényegét Karmann Roland.

A délutáni órákban Kánai András A jövő munkahelye, a munka jövője című előadásán vettek részt a szabadegyetem táborlakói. A nap folyamán közösségi játékon és workshopon is részt vettek. Este a Phrénia akusztik és Ersch (ASW) lépett fel a tábor amfiteátrumában.

A rendezvény vasárnap délelőtt zárul.