2024. március 28., csütörtök

Az AFK új létesítménnyel szolgálja a sportolókat

Adán őszre készülhet el a fedett műfüves focipálya a labdarúgóklub épülete mellett

Az adai AFK labdarúgóklub új létesítménnyel gazdagodik, miután a topolyai TSC labdarúgóklub adományából, valamint Ada község önkormányzata, illetve a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság támogatásából egy fedett műfüves focipálya épül 20×40 méteres gyepszőnyeggel, kisebb lelátóval, világítással és fűtéssel az egyesület székhelye melletti aszfaltos kézilabdapálya helyén Adán a rekreációs központban.

A rekreációs központban, a kézilabdapálya helyén épül majd a fedett létesítmény (Csincsik Zsolt felvétele)

A rekreációs központban, a kézilabdapálya helyén épül majd a fedett létesítmény (Csincsik Zsolt felvétele)

A beruházás tervezett összértéke megközelítőleg 25 millió dinár, a célja pedig az, hogy a sportolók és a rekreálók az időjárási viszonyoktól függetlenül egész évben edzhessenek. Bilicki Zoltán, Ada község polgármestere elmondta, hogy a tervek szerint a beruházás már őszre megvalósul, és a létesítmény elsődleges használója és üzemeltetője az AFK lesz.

– Az adai és a topolyai labdarúgóklub jó együttműködésének köszönhetően az AFK donációként kap egy műfüves focipályát, amely 40×20 méteres lesz. A műfüves pályára a tartományi sport- és ifjúsági titkárság Ada község önkormányzatával közösen kiépít egy sátortetőt megfelelő világítással és fűtéssel. A fedett pályán lesz nézőtér is, valamint melegebb időben nyitható lesz a létesítmény oldala – magyarázta Bilicki Zoltán.

– A célunk ezzel az, hogy megnöveljük a rekreációs kapacitásainkat a téli időszakban. A tanév ideje alatti hónapokban, amikor a sportklubok beszorulnak a fedett termekbe, nagyon szűkösek a lehetőségeink. Egyetlen klubnak sem jut annyi idő, amennyire igényt tartana, ebből kifolyólag döntöttünk a beruházás mellett. A műfüves pálya értékét leszámítva a beruházás körülbelül 13 millió dinár lesz, amiből 9 millió dinárt Ada község önkormányzata, 4 milliót pedig a tartományi kormány finanszírozna. A terveink szerint az őszi hónapokig ennek a beruházásnak meg kellene valósulnia. A fedett focipályát az AFK fogja működtetni, viszont mindenki előtt nyitva áll majd. A község polgárainak lehetőségük lesz arra, hogy a megfelelő időpontokban használják a létesítményt, amely nemcsak a futballklubnak épül, hanem Ada község polgárainak is, az elsődleges használója és az üzemeltetője viszont az AFK lesz – nyilatkozta a polgármester.