2024. április 25., csütörtök
EURÓPA-LIGA

Kötelező feladatok, rejtett buktatók

Ma este a szerb és a magyar csapatok is megkezdik szereplésüket a második számú európai klubtorna, az Európa-liga selejtezőjében. Montenegrói ellenféllel, a Zetával mérkőzik meg Podgoricában (20.30) a magyar bajnoki ezüstérmes és kupagyőztes Vidi, amely tavaly egészen a főtábláig jutott az El-ben, s ott a Chelsea fémjelezte kvartettben a továbbjutásért is versenyben volt. Marko Nikolić, a fehérváriak edzője a rivális mentalitását méltatta, s elmondta, nagy múltú klubról van szó. „Egy komoly hagyományokkal rendelkező csapat ellen játszunk, a klub egyike volt azoknak a montenegrói együtteseknek, amelyek a jugoszláv, illetve a szerb-montenegrói élvonalban is szerepeltek. Sok olyan játékost neveltek ki, akik később nemzetközi szinten is bizonyítani tudtak” – magyarázta a szerb tréner.

A további két NB I.-es gárda is elvileg esélyesebbnek számít ellenfelénél a nyitókörben. A bronzérmes Debrecen a Nagyerdei Stadionban kezd (19 óra) az albán kupagyőztes és bajnoki második Kukësi ellen, míg a negyedik, kupadöntőt játszó Honvédnek azért várhatóan kicsit nehezebb dolga lesz (21 óra) a litván bajnokság korszakos kirakatcsapatával, a Žalgirisszel.

Már az első körben nehéz feladatot kapott a dunaszerdahelyi DAC, amely a lengyel bajnokságban sikeres szezont maga mögött tudó, negyedik helyet elcsípő Cracoviát látja vendégül (20.30).

A szerbek közül a Szuperliga-ezüstérmes Radnički Tallinnban lép pályára (18 óra) az észt bajnokság bronzérmese, a Flora ellen. A niši alakulat egyértelműen a párharc favoritjának tekinthető, ahogyan a Čukarički is az örmény pontvadászat harmadik helyezettje, a Banants ellen – a belgrádiak hazai pályán kezdenek (20.30). A Partizan a következő fordulóban csatlakozik a küzdelmekhez, ahol a walesi Connahs Quay és a skót Kilmarnock párharcának győztesével játszik.