2024. április 20., szombat

Népszerűek a hároméves szakok

A vajdasági középiskolákban még maradtak szabad férőhelyek

Tegnap zárult a középiskolába való iratkozás második köre. Az alábbiakban közzétesszük, hogy hány szabad férőhely maradt a vajdasági gimnáziumokban, illetve szak- és művészeti középiskolákban.

A szabadkai Svetozar Marković Gimnázium társadalmi–nyelvi szakán 16, a természettudományi–matematikai szakán pedig 8 férőhely maradt betöltetlenül. A Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium általános szakán 10, az angol nyelv szakon 3, a német nyelv szakon pedig 2 férőhelyre nem volt jelentkező. A Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola turisztikai technikus osztályában 9, a közgazdasági technikus osztályában pedig 4 szabad férőhely maradt. Az Egészségügyi Középiskola egészségügyi nővér-technikusi és gyógytornász technikusi szakán is 9-9 férőhelyet nem töltöttek be. A Politechnikai Iskola elsődleges építési munkálatok operatőre szakán még 10 szabad férőhely maradt. A Vegyészeti–Technológiai Iskola élelmiszeripari technikus szakán a 30 férőhelyből 24-et, a ruhamodellező technikus szakon pedig a 27 férőhelyből 21-et nem töltöttek be. Az Ivan Sarić Műszaki Iskola robotikai technikusi osztályában 16, a lakatos-hegesztő osztályában 9, a számítógép-elektrotechnikus osztályában 10, a mechatronikai technikus osztályában pedig 1 szabad férőhely van.

A topolyai Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Középiskola általános szakán mindössze 1 férőhelyet nem töltöttek be. A Mezőgazdasági Iskola hentes szakán 5, a mezőgazdasági technikus szakán 7, az állategészségügyi technikus szakán 12, az élelmiszeripari technikus szakán pedig 22 szabad férőhely várja a jövendőbeli középiskolásokat. A Sinkovics József Műszaki Középiskola női fodrász szakán 9, a közlekedési gépésztechnikus szakon 21, a számítógép-elektrotechnikus szakon pedig 11 férőhelyet nem töltöttek be.

Az adai Műszaki Iskola falazó-vakoló kőműves szakán 6, az ács szakon 13, a számítógépek elektrotechnikusa szakon 5, a mechatronikai technikus szakon pedig 7 férőhelyre nem volt jelentkező. A Zentai Gimnázium társadalmi-nyelvi szakán 9, az általános szakon 14, a természettudományi-matematikai szakon pedig 26 férőhely maradt betöltetlenül. A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium matematika szakán egy hely maradt.

A magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont autómechanikus szakán 1, a mezőgazdasági technikus szakán pedig 5 szabad férőhely maradt. A törökkanizsai Dositej Obradović Középiskola gépjárművezetői szakán 3, a szakács szakon 5, a cukrász szakon pedig 4 férőhelyet nem töltöttek be. A csókai Vegyészeti-Élelmiszeripari Középiskola pék szakán 10, a hentes szakon 7, a vegyészlaboráns szakon pedig 20 férőhelyre nem volt jelentkező.

A Nagybecskereki Gimnázium általános szakán 8 helyet nem töltöttek be. A Jovan Trajković Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola szakács szakán 17 férőhely maradt. A nagybecskereki Egészségügyi Középiskola egészségügyi nővér-technikus szakán mindössze 4 helyre nem volt jelentkező. A Nikola Tesla Elektrotechnikai és Építészeti Iskola információs technológia elektrotechnikus szakán 11 férőhely maradt betöltetlenül.

A zombori Veljko Petrović Gimnázium általános szakán 23 férőhelyet nem töltöttek be. A Közgazdasági Középiskola szakács szakán 24 hely maradt üresen. A Dr. Ripp Rózsa Egészségügyi Középiskola egészségügyi nővér-technikus szakán 21 férőhelyre nem volt jelentkező.

Az óbecsei Közgazdasági-Kereskedelmi Iskola pénzügyi adminisztrátor szakán 9 betöltetlen hely maradt. A Műszaki Iskola gépkezelő és lakatos szakán 9, a gépi megmunkálás operátora szakon 4, a számítógépek elektrotechnikusa szakon pedig 18 férőhely maradt.

A temerini Lukijan Mušicki Középiskola gépi fémmegmunkáló operátor szakán 6, a gépjárműszerelő szakon 8, a tűzvédelmi technikus szakon pedig 26 férőhelyet nem töltöttek be.

Az újvidéki Svetozar Marković Gimnázium általános szakán 18 férőhelyre nem volt jelentkező. Az Április 7. Egészségügyi Középiskola egészségügyi nővér-technikus szakán 10 betöltetlen hely maradt. A Mihajlo Pupin Elektrotechnikai Középiskola multimédia-elektrotechnikus szakán 11 férőhely várja a jövendőbeli középiskolásokat. A Bogdan Šuput Képzőművészeti Középiskola képzőművészeti technikus szakán pedig 14 férőhelyet nem töltöttek be.