2024. április 25., csütörtök

Vállalkozásokat támogattak

Temerinben hét év alatt 45 százalékkal csökkent a munkanélküliek száma

A temerini önkormányzat a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálattal karöltve már évek óta anyagi támogatást nyújt azoknak a munkaadóknak, akik a szolgálatban nyilvántartott munkanélkülieket foglalkoztatnak, illetve önfoglalkoztatóként vállalkozást nyitnak maguknak.

Az új vállalkozók és új munkásokat foglalkoztatók közös csoportképe (Góbor Béla felvétele)

Az új vállalkozók és új munkásokat foglalkoztatók közös csoportképe (Góbor Béla felvétele)

A meghirdetett pályázatra jelentkezőknek a múlt héten a községháza nagytermében nyújtották át a támogatásokról szóló szerződéseket. A megjelenteket jelenlétével megtisztelte Tatjana Vidović, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat újvidéki részlegének igazgatója, Đuro Žiga polgármester, Pásztor Róbert, a képviselő-testület elnöke, továbbá a község gazdaságának és közéletének képviselői.

Mira Rodić, a községi tanács gazdasággal megbízott felelőse elmondta, hogy az önkormányzat foglalkoztatási cselekvési tervén keresztül támogatja a fiatalok munkába állását és segíti az önfoglalkoztatóként vállalkozást nyitókat. A támogatások révén a régi vállalkozásokban új munkahelyek nyílhatnak, a munkanélküliek pedig saját üzleti vállalkozást nyithatnak. A község gazdasága erősödésének köszönhetően ma a temerini községben mintegy 200 jogi személy és több mint 700 cselekvő, egyéni vállalkozó tevékenykedik. A foglalkoztatottak 85 százaléka a termelőszektorban dolgozik.

Tatjana Vidovićnak a foglalkoztatás terén elért sikeres együttműködés kifejezéseként elismerő oklevelet adományozott az önkormányzat. Az igazgatónő közölte, hogy a 2012-es adathoz hasonlítva a munkanélküliek száma a temerini községben 45 százalékkal csökkent. A fogadás alkalmával 27 új munkahely, és 18 új vállalkozás megnyitására nyújtották át a támogatási szerződést.