2024. március 28., csütörtök

Előnyös helyzetben az Air Serbia?

Az Adria Airways az EU intézményekhez fordult a hátrányos szerbiai piachelyzete miatt

Nem tartozik az Európa Bizottság hatáskörébe, hogy felügyelje miként használja fel egy EU-tagjelölt ország az állami támogatást, így nem tud az Adria Airways panaszára sem reagálni, írja a Tanjug hírügynökség brüsszeli forrásokra hivatkozva. Az Adria Airways ugyanis az Európai Unióhoz fordult jogorvoslatért, mert véleménye szerint Szerbia túlságosan sok állami támogatást nyújt az Air Serbia légitársaságnak, felborítva ezzel a piacon a versenyképességet.

Mint ahogy arra az N1 televízió rámutatott, a szlovén Adria Airways légitársaság panasszal fordult az európai intézményekhez, mert Szerbia jelentős állami támogatással előnyös helyzetbe juttatja az Air Serbia vállalatot. Ezt a panaszt egy évvel ez után nyújtották be az EU-hoz, miután rámutattak az illetékes szerb intézményeknél is panaszaikra, illetve arra, hogy a szerb légitársaság állami támogatása szemben áll a nemzetközi előírásokkal. Erre azonban az illetékes intézmények nem reagáltak, így most az Európai Unió reakciójára számítottak. Bizonyos szakértők szerint ez a panasz után az EU intézményei arra kényszeríthetik Szerbiát, hogy a szerb légitársaságnak adott állami támogatást visszavonja, hiszen mint arra rámutattak, az Adria Airways úgy ítélte meg, hogy az állam a több százmillió eurós átutalásával megbontotta a szabad piaci konkurenciát, felrúgta a liberális gazdasági elveket.

Nem csupán az Adria Airways, hanem a Lufthansa is élt már panasszal az Air Serbia projektuma kapcsán. Alen Šćurica analitikus szerint várható, hogy az EU intézményei az Adria Airways mellé állnak, ennek pedig számos negatív következménye is lehet. Hiszen ha a légitársaságnak vissza kell fizetni az állami költségvetésbe a támogatás összegét, a vállalat nehéz anyagi helyzetbe kerülhet.

Szavai szerint hasonló helyzetben volt néhány évvel ezelőtt az Air Estonia, amelynek szintén vissza kellett fizetnie a korábban kapott állami támogatásokat, és emiatt csődbe került.

A Tanjug hírügynökség azonban brüsszeli hírforrásokra hivatkozva tegnap arról számolt be, hogy az EU intézményei csak a tagországokban folyó állami támogatások kiosztását tudja felügyelni, Szerbia esetében, amely egyelőre tagjelölti státuszban van, maga az országnak kell a panaszra reagálnia és vizsgálatot indítania. Az Európa Bizottság csupán támogathatja Szerbiát ebben a törekvésében.

A szlovén média írásai szerint az Adria Airways előnytelen helyzete miatt milliós veszteségekkel számol, így az utóbbi két évben a szlovén államtól vár támogatást, hogy ne kelljen az alkalmazottakat elbocsájtania és a légitársaságot bezárnia, ez a lépés ugyanis kedvezőtlenül hatna Szlovénia légi forgalmára.

A helyzetre Ana Brnabić kormányfő is reagált, cáfolta, hogy az állam túl nagy támogatást nyújtana az Air Serbia vállalatnak, annak ellenére, hogy a vállalat többségi tulajdona az állam kezében van. Mint azt a kormányfő kiemelte, Szerbia tiszteletben tartja a stabilizációs és társulási megállapodást, amely tiltja bármely állami támogatás kiosztását, amely torzítja vagy torzíthatja a versenyhelyzetet azáltal, hogy előnyben részesít egyes vállalkozásokat vagy egyes termékeket. Hozzátette, korábban is érkezett panasz arra, hogy a stabilizációs és társulási megállapodás figyelmen kívül hagyásával Szerbia túl sok támogatást oszt például a smederevói Acélműveknek. Szavai szerint az állam nem folyósít a vállalatnak állami támogatást, hiszen az a megállapodás és a szabadkereskedelem elleni lépés lett volna. Akkor szigorú anti-dumping-ellenőrzés alá vetették Szerbiát. Mint mondta, akkor sem, és most sem osztanak állami támogatást az állami tulajdonban is lévő vállalatoknak.