2024. április 24., szerda

Megnyitották a Szentendrei sugárutat Újvidéken

Zorana Mihajlović közlekedésügyi miniszter szombaton bejelentette, hogy Vajdaságban megépül a Fruška gora-i folyosó, akárcsak a Ruma-Šabac és a Šabac-Loznica gyorsútvonalak. A miniszterasszony a Szabadka-Belgrád országút városi részeként megépült, Szentendrei sugárút megnyitóján jelentette be a terveket, emlékeztetett arra, hogy mindent, amit kormányuk megígért, megvalósítotott.

Fotó:Ótos András

Fotó:Ótos András

Az új sugárútszakasz 1380 méter hosszú, a Velebit és a Primorska utca között húzódik. A Szentendrei útnak ez a része halad keresztül a nemrég felújított csatornahídon, így most a Szabadka felől érkező járművek gyorsan és fennakadás nélkül bejuthatnak a város belső köreibe. A megnyitón Igor Mirović tartományi kormányfő bejelentte, hogy a sugárút közös pénzelési modelljének sikerén felbátorodva már az elkövetkező hónapokban hasonló, a szerb kormánnyal közösen vállalt, újvidéki projektumokra is pontot tehetnek.

A megnyitón Miloš Vučević polgármester emlékeztetett arra, hogy ez immár a harmadik sugárút Újvidéken, amelyet az utóbbi időszakban megnyitottak, még háromnak a kiépítése tervben van. A Szentendrei sugárútszakaszt az újvidéki önkormányzat, a tartomány, a köztársaság, és a Putevi Srbije közvállalat pénzelte, a munálatok 702 millió dinárba kerültek.