2024. március 28., csütörtök
KUTTYOGATÓ VILÁGBAJNOKSÁG

Álomharcsával a világelsőségig

A Magyarkanizsán megtartott 3. és 4. fordulóban Predrag Radosavljev és Saša Bajazet behozhatatlannak tűnő előnyre tett szert

A rossznyelvek szerint a harcsahorgász százkilóssal álmodik, és ha nagy harcsa menekül el a horgáról, akkor az biztosan az álomvilágból való volt. A tájainkon most zajló kuttyogató nyílt világbajnokság viszont az álmok megvalósulásáról szól. A péterváradi ünnepélyes megnyitón Vojislav Stamenković szövetségi elnök mondta ezt, és megindokolta, miért látja így. Akkor még sem ő, sem a verseny résztvevői nem gondolták, hogy a verseny során álmok válnak valóra.

Az álomharcsával sokan akartak fényképezkedni

Az álomharcsával sokan akartak fényképezkedni

A második versenynap összzsákmánya

A második versenynap összzsákmánya

A versenysorozat második harmadának két fordulóját magas színvonalon, gördülékenyen, hibátlanul… – szófogyatkozás miatt további felsorolás mellőzve – a magyarkanizsai horgászegyesület szervezte. A többiről a horgászok gondoskodtak. Elsősorban az első harmad után éllovas Radosavljev–Bajazet péterváradi páros. Az első versenynapon ugyanis 93 (kilencvenhárom!) kilós harcsát zsákmányoltak. Ez a hal háromszor akkora, mint a hazai kuttyogatóversenyeken fogott eddigi legnagyobb. A zsákmányolással kapcsolatos részletekkel holnapi számunk Horgászat-Vadászat című rovatában foglalkozunk behatóan.

A számözönnek alkalomadtán több helyet szentelünk, pillanatnyilag maradjunk annyiban, hogy csak az éllovasoknak sikerült mind a négy fordulóban értékelhető halat zsákmányolniuk. A magyarkanizsai első fordulóban őket az adai Sóti János és Sinka István követték, míg a harmadikak az adai Losonc István és a magyarkanizsai Hangódi Sándor voltak. A második fordulóban viszont a palicsi Žarko Čekrdžin és a magyarkanizsai Bata István körözték le a mezőnyt, második helyre a folyamatosan jól horgászó magyarkanizsai Kanyó János és Dávid Zoltán kerültek, harmadikak pedig az összesített verseny éllovasai. Az összesített versenyt utcahosszal a Radosavljev–Bajazet páros vezeti, míg az ezüstért ádáz küzdelem várható a Bata–Čekrdžin és a Kanyó–Dávid párosok között.

A ma és holnap a Mali Zvornik feletti Drina-tavon tartott 5. és 6. forduló alaposan beleszólhat a sorrendbe. Elsősorban azért, mert a pontozási rendszer hatalmas ugrásokat tesz lehetővé, és kizárja, hogy a verseny félúton lefutottnak legyen tekinthető.