2024. április 25., csütörtök
TORNYOS

Jelzőlámpa szabályozza a forgalmat

Herédi Krisztián felvétele

Herédi Krisztián felvétele

Hivatalosan is átadták tegnap délelőtt Tornyoson az iskola közelében lévő átjárónál a közlekedési jelzőlámpát. A helybeliek egy korábbi lakossági fórumon indítványozták, hogy hol is állítsák fel a modern jelzőberendezést, amelynek az oszlopon elhelyezett érzékelőjét a gyalogosoknak meg kell érinteniük, amikor át szeretnének kelni az úttesten – nyilatkozta Cipó Igor, a Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezetének elnöke, aki elmondta, a beruházás 2,5 millió dinárba került, amit a zentai önkormányzat és a tartományi szervek közösen finanszíroztak. A tartomány 1,7 millió dinárral járult hozzá a beruházáshoz.

Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere az átadás alkalmával hangsúlyozta, hogy a biztonságos közlekedés érdekében rendkívül fontos volt a jelzőlámpa felállítása. A falun ugyanis regionális út vezet keresztül, amely Bánátot és a községet is összeköti a Belgrád–Budapest autópályával, ugyanakkor iskolába menet is ezt az átkelőt használják a diákok.

Kis Bicskei Árpád, a tornyosi helyi közösség elnöke a jelenlévőknek elmondta, hogy jelenleg a helyi közösség épületét tatarozzák: az ereszeket javítják, valamint az épületet is újravakolják és átfestik kívülről, emellett javában készülnek a 28. kenyérszentelő ünnepségre is, amelyet augusztus 10–11-én rendeznek meg. Hozzátette, nemrég a labdarúgópálya kerítését is kiépítették 120 méter hosszan, szeptemberben pedig egy 800 méter hosszú dűlőutat újítanak majd fel.