2024. március 28., csütörtök

A lehető legmagasabb célokért

A szabadkai Bácska 1901 csapata július 1-jén kezdte a felkészülést a Szerb Liga vajdasági csoportjának 2019/2020-as idényére. A csapat alaposan megerősödött, az élmezőnyben szeretne végezni, de nem zárkóznak el a bajnoki cím megszerzésétől sem, amennyiben erre lehetőség mutatkozik a bajnokság folyamán.

Milojko Vukadinović klubigazgató kiemelte, hogy a tavalyi gyenge rajtot követően Savo Pavićević vezetőedző érkezésével elindult a csapat felfelé, és a bajnokság végén az 5. helyen zárt.

– A hamarosan rajtoló idényben a lehető legmagasabb célokat tűztük magunk elé. Mérkőzésről mérkőzésre úgy lépünk pályára, hogy nyerni szeretnénk. Bízom a játékoskeretben és a szakvezetésben is – mondta az igazgató.

Pavićević vezetőedző kiemelte, hogy a felkészülést Szabadkán kezdik, majd Zlatiborra utazik a csapat:

– A klub történelmét ismerve és a feltételeket, körülményeket látva, magasabb ligában kellene szerepelnünk. Július 14-éig Szabadkán készülünk a szezonra, majd nyolcnapos zlatibori edzőtábor következik, ahol több barátságos mérkőzést játszunk. Huszonegy játékossal vágunk neki a felkészülésnek, hamarosan azonban csatlakoznak hozzánk a Spartacus azon játékosai, akik az elmúlt idényben is nálunk játszottak. Köszönjük a Spartacusnak az együttműködést.

A Bácska 1901 csapatába eddig a Spartacus korábbi játékosa, Marko Anđić (Zvijezda Gradačac), Nemanja Stanković, Aleksandar Nosković (bácsszentiváni Bratstvo, utóbbi korábban játszott a Spartacusban, majd Görögországba szerződött), Stefan Ilijin (újvidéki Crvena zvezda) és Mezei Nebojša (TSC, ő is korábbi Spartacus-játékos) érkezett.