2024. április 25., csütörtök

Tűzoltásra elég lesz

Tartós élelmiszer a Vöröskeresztnek

Összesen tizenegy tonna tartós élelmiszer érkezett a magyarkanizsai Vöröskereszt épületébe csütörtök délután, amit a rászorulók között osztanak ki.

Magyarkanizsa községben ezerkétszáz személy kap szociális segélyt (Puskás Károly felvétele)

Magyarkanizsa községben ezerkétszáz személy kap szociális segélyt (Puskás Károly felvétele)

A népkonyhaprogram júniussal bezárólag üzemelt, amikor főtt ételt kaphattak mindazok, akik erre jogosultak, viszont júliusban és augusztusban szünetel az ellátás. Az egyszeri segély, ahogyan a községi tanács szociális védelemmel és egészségüggyel megbízott tagja, Csikós László fogalmazott, csupán tűzoltásra elegendő.

– A község területén 1200 egyén, felnőtt és gyermek kap szociális segélyt. Az önkormányzat és a köztársasági Vöröskereszt támogatásának köszönhetően működik a népkonyhaprogram, ám a nyár folyamán szünetel, majd csak szeptembertől indul újra. A Vöröskereszt táborában viszont a nyár folyamán hatvan gyermek lesz jelen, akik ott főtt ételt is kapnak, továbbá a tartományi kormánynak és a tartományi Vöröskeresztnek köszönhetően tudunk csomagot osztani azoknak a szociális segélyben részesülő személyeknek, akiknek sokszor kilátástalan a helyzetük a nyár folyamán is. Mindez tűzoltásra elegendő – fogalmazta meg Csikós László.

– A tartományi kormány javaslatára határozat alapján Magyarkanizsa község népkonyhaprogramja 200 csomagot oszthat szét. Azt, hogy kik kapják, a Szociális Központ fogja meghatározni, és az ő listájukon szereplők között osztjuk majd szét a jövő héten – mondta Cseszkó Mónika, a Vöröskereszt titkára, aki elmondta, a csomagok lisztet, rizst, olajat, cukrot, készleveseket és húskonzerveket tartalmaznak majd, ami húsz napra biztosan elegendő élelmiszert biztosít azoknak, akik leginkább rászorulnak.