2024. április 25., csütörtök

Liselotte és a boldogságkeresés

A Danilo Kiš Színházi Műhely tagjai új bemutatóval zárták az évadot

A héten tartotta a szabadkai Danilo Kiš Színházi Műhely legújabb bemutatóját a Kosztolányi Dezső Színházban. A diákszínjátszók Pozsgai Zsolt Liselotte és a május című darabját adták elő. Felléptek Ágyas Ádám, Bicskei Armand, Csernai Panna, Pintér Fanny és Varga Andrea. A tanulókat Kálló Béla és Pámer Csilla készítették fel.

Liselotte szerepében mindhárom lány megmutatkozott, és mindannyian ügyesen hozták a magányos nő figuráját, aki abban reménykedik, hogy végre megtalálhatja élete szerelmét. Különböző habitusú és személyiségű férfiakkal hozza össze a sors, és mindannyiukban talál valamit, ami elnyeri a tetszését. Amikor már a nő azt gondolná, hogy sikerrel járt, a férfiak a nappalija padlóján végzik. A vidám pillanatok mindig akkor szakadnak meg, amikor a kiválasztott férfi összeesik, Liselotte pedig a telefonhoz rohan, hogy segítséget hívjon. A tragédiák ellenére a főhősnő kitartóan és lelkesen keresi párját, egészen addig, amíg a végén rájön arra, hogy nem érdemes, hiszen egyedül is jól megvan. Mindegyik szereplő nagyon jól hozta a figurát, és nagyon sok vidám pillanatot okoztak a közönségnek.

– Azt gondolom, hogy az elmúlt évadban jó munkát végeztünk. Mindenki megtette azt az utat, amelyet önmagához képest meg kellett tennie. A közönséggel való találkozás nagyon jól sikerült, együtt voltak, és mindannyiukban láthatóak voltak azok a színfoltok, amelyek a tehetséget meg tudják mutatni – nyilatkozta Kálló Béla az előadás után.

Varga Andrea elmondta, hogy a bemutatót hosszas előkészület előzte meg, és az elmúlt egy hétben kristályosodott ki annak végleges változata.

– Az előadás első felében nem szereplek, szóval volt egy kis pihenőm. Nagyon izgultam a jeleneteim miatt, de a végére begyakoroltam, és élveztem az egészet – osztotta meg velem Varga Andrea.

A produkció nagyon jól sikerült, és az est végére a közönség önfeledten távozhatott a nézőtérről.