2024. március 28., csütörtök

Old timerek Bácskossuthfalván

Bácskossuthfalvára is ellátogattak a szabadkai Old Timer Club XXI. találkozójának résztvevői a közelmúltban.

Többen is kíváncsian sétáltak Bácskossuthfalva központjában a régi autókat, motorokat megcsodálva (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Többen is kíváncsian sétáltak Bácskossuthfalva központjában a régi autókat, motorokat megcsodálva (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Miközben a nemzetközi csapatot a házigazdák megvendégelték a Juhász-bálteremben, Antun Kujundžićtól, a klub vezetőségi tagjától megtudtuk, hogy a járművekkel körülbelül 160-an „vették célba” a környék látványosságait.

– Elsősorban a volt Jugoszlávia tagköztársaságaiból érkeztek autókedvelő vendégeink, és Magyarországról, Angliából is megtiszteltek bennünket. Az idei találkozónk a Másság összetart bennünket címet kapta. Ennek a jegyében tűztük ki célul, hogy valamennyi házigazda településen meglátogatunk egy keresztény templomot. Ez azt jelenti, hogy vendégeinkkel nemcsak katolikus, hanem református és pravoszláv szentélybe is ellátogattunk. Szabadka után Csantavérre majd Pacsérra érkeztünk, Bácskossuthfalva után pedig Bajmokot vettük célba. A legidősebb autónk egy 1927-ben készült jármű, aztán van közöttünk egy régi MG, valamint Mustang is, nagyon régi Mercedes, Audi, BMW is gurul velünk – mondta el a szabadkai Old Timer Club elnökségi tagja.