2024. április 20., szombat

A polgármester lemondását követelik

Hétfőtől Víznapok lesznek Nagybecskereken

Július 8-ától 10-éig tartják Nagybecskereken a Víznapok rendezvényt, ezt ma, a Čedomir Janjić polgármesternél tett látogatás után jelentette be Milan Pernat és Miljan Čičić, Az egyesült fantomok mozgalma néven ismert két aktivista.

Újabb nyomásgyakorlás az illetékesekre (Fotó: Kecskés István)

Újabb nyomásgyakorlás az illetékesekre (Fotó: Kecskés István)

Mint közölték, a vízgyárral kapcsolatos számos, be nem tartott ígéretek miatt követelik a polgármester lemondását.

Tekintettel arra, hogy továbbra sem tudni, hogy mikorra rendeződik a város vízellátása, úgy döntöttek, hogy háromnapos rendezvényt szerveznek Víznapok elnevezéssel. Magyarázatuk szerint, ha már Nagybecskereken évtizedek óta megrendezik a Sörnapokat, annak ellenére is, hogy a Béga menti városban bezárták a sörgyárat, akkor víznapokat vízgyár nélkül is rendezhetnek.

A rendezvényt a város főterén tervezik megtartani. Hétfőn 17 órakor sátrakat állítanak fel, a hivatalos megnyitó pedig 19 órakor lenne. Az aktivisták arra kérik a becskerekieket, hogy akinek van sátra, hogy csatlakozzon hozzájuk. A „táborozók” részt vehetnek majd a vízivó versenyen. A rendezvény szerdán eredményhirdetéssel zárul.

Az illetékesek legújabb ígérete szerint a július közepéig kell(ene) üzembe helyezni a nagybecskereki vízgyárat, az aktivisták szerint viszont erre hamarabb, akár 48 órán belül, sor kerülhet.