2024. április 25., csütörtök

Diákokat nyaraltat a Vöröskereszt

A szenttamási önkormányzattal együttműködve Montenegróba is eljuthatnak

Szombaton tizenhárom felsős diák utazott el Szenttamásról Palánkára, a Vöröskereszt Bagremara nevű nyaralójába. Olyan alacsonyabb státusú családból származó, jól tanulókról van szó, akik a hétnapos üdülést együtt töltik más községből érkező, hasonló korú társaikkal.

Bergel Zoltán, a Vöröskereszt helyi szervezetének titkára elmondta, a palánkai kirándulás mellett a községből az idén Versecen, valamint a tengerparton, Baošićiban és Sutomorén is nyaralhatnak a szenttamási gyerekek.

− A diákok nyolc napot töltenek Palánkán, ahova az újabb, 15 fős helyi csoport augusztus folyamán érkezik. Ami a tengerpartot illeti, júliusban először nyaralhat ingyenesen Sutomorén egy 24 fős diákcsoport, és már hagyományosan Baošićin, a Szerbiai Vöröskereszt nyaralójában – mondta.

A községi képviselő-testület elnöke, Milena Alargić kijelentette, a község minden évben jelentős összeget különít el a diákok ingyenes nyaraltatására.

− Mindezt az oktatási intézményekkel és a Vöröskereszt helyi szervezetével szorosan együttműködve szervezzük. A kitűnő tanulók egy csoportja jelenleg Sutomorén nyaral, és a visszajelzések alapján mindannyian jól érzik magukat. Ugyanakkor a hónap közepén egy újabb, alsósokból álló csoport indul nyaralni Szenttamás magyarországi tetvérvárosába, Orosházára, az ottani diákok pedig Sutomorén tölthetik a szünidő egy részét – magyarázta a községi képviselő-testület elnöke.

Hozzátette, a polgárok elégedettek, hiszen felismerték az önkormányzat erőfeszítéseit, hogy minden olyan gyermek, aki valamilyen oknál fogva nem tud elmenni nyaralni, kellemesen töltheti a nyári szünidőt, lazíthat, és felkészülten várhatja az új tanév kezdetét.