2024. március 28., csütörtök
LABDARÚGÁS – MAGYARKANIZSA

Elégedettek a klubban

A 2017/2018-as idény tükrében a magyarkanizsaiak eredményesnek ítélték meg a Potisje labdarúgóinak szereplését a közelmúltban befejeződött bajnokságban. A 15 klubot számláló Tisza Menti Ligában a csapat 19 győzelemmel, 4 döntetlennel, 5 vereséggel, 76:27-es gólaránnyal, 61 ponttal zárt. A Potisje csapatának góllövői Balgó József 18, Apró Levente 13, Nemanja Barjaktarović 12, Muhi Csaba 7, Basa Attila 5, Konc Zsolt, Ugri Csaba, Papdancsó Igor, Fodor Igor és Huszák István 3-3, Csehák Martin és Nagy Olivér 2-2, Kiss Gábor és Törteli Dániel 1-1 góllal.

A Potisje utánpótláscsapatai is jól szerepeltek a Kanizsa–Zenta–Ada községközi ligákban, a Futball 9 ligában a második, míg a Futball 7 ligában a negyedik helyet szerezték meg.

A Potisje eredményeit Tandari Zsolt edző értékelte:

– Az őszi idényben az ötödik volt a csapat, a bajnokság befejeztével pedig a harmadik helyen végeztünk. A tavaszi átigazolási időszakban új játékosokkal próbáltunk erősíteni, ami ezek szerint sikerült is. A klubban a helyezésünkkel elégedettek vagyunk, annál is inkább, mivel egy évvel ezelőtt még nem volt egyetlen igazolt játékosunk sem. Az utánpótlás-nevelés terén terveink között szerepel a pionírcsapat beindítása és a korosztályos bajnokságba való benevezése.

Utánpótlás-bajnokságok

A Kanizsa–Zenta–Ada utánpótlás-korosztályú községközi ligákban befejeződtek a bajnokságok.

Az ifjúsági ligában 4 csapat szerepelt, a bajnoki címet veretlenül a Zenta szerezte meg.

A sorrend: Zenta, AFK, Tornyos, Tisza (Adorján). A pionírligában 8 csapat vett részt, a bajnoki címet veretlenül a Zenta nyerte meg. A sorrend: Zenta, Jedinstvo (Péterréve), Bácska (Mohol), Kevi, AFK, Sloga, Horgos 1911, Tisza. A Futball 9 ligában 6 csapat versenyzett, a bajnoki címet a Zenta szerezte meg. A sorrend: Zenta, Potisje, Coerver (Szabadka), Horgos 1911, Kevi, Coerver (lánycsapat). A Futball 7 ligában 12 csapat játszott, a bajnoki címet a péterrévei Jedinstvo nyerte meg. A sorrend: Jedinstvo, Zenta A, AFK A, Potisje, AFK B, Bácska, Zenta B, Tornyos, Coerver, Coerver (lánycsapat), Horgos 1911, Jedinstvo (Martonos).

A bajnokságokról Vajda Fángyó, a községközi liga főtitkára számolt be:

– Annak ellenére, hogy kis labdarúgó-szövetség vagyunk, az elmúlt idényben sikerült négy korosztályban megszervezni és lebonyolítani a bajnokságokat. Összesen harminc csapat versenyzett a korosztályos bajnokságokban, ami bizonyítja, hogy eredményes munka folyik a klubokban, és igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni az utánpótlás-nevelésre. Mi a szövetségben igyekszünk együttműködni a klubokkal, és minden szakmai segítséget megadni nekik, hogy még eredményesebben dolgozhassanak. A négy korosztályos bajnokságban kimagasló teljesítményt nyújtottak a Zenta csapatai, melyek három bajnoki címet és egy második helyet szereztek. A következő idényben tervezzük a serdülőliga megalakítását és a többi meglévő liga bővítését.