2024. március 19., kedd

Tumbaković az új szövetségi kapitány

Ljubiša Tumbakovićot nevezték ki a szerb labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitányának.

A 66 éves szakember a kispadon Mladen Krstajićot váltja, akit azért menesztettek, mert Szerbia az Eb-selejtezőkön megsemmisítő, 5:0-s vereséget szenvedett Ukrajnától. Tumbaković júniusig a montenegrói válogatottat irányította, ekkor azonban megfosztották posztjától, mert bojkottálta Montenegró Koszovó elleni mérkőzését. A Partizan labdarúgóklub történelmének legsikeresebb vezetőedzője szeptember 7-én mutatkozik be a Sasok kispadján. Az ellenfél az Európa-bajnok és Nemzetek Ligája-győztes Portugália lesz. Szerbia jelenleg harmadik a 2020-as Eb-selejtező B csoportjában, a kontinenstornára azonban csak az első két helyezett jut ki egyenes ágon.

Afrika-kupa

Algéria és Marokkó is hibátlan

Kenyának esélye sem volt Szenegál ellen (Fotó: Beta/AP)

Kenyának esélye sem volt Szenegál ellen (Fotó: Beta/AP)

A lehető legkevesebbet nyújtva, három 1:0-s győzelemmel lett csoportelső a marokkói válogatott az afrikai kontinensviadal D csoportjában. A Dél-Afrika elleni mérkőzésen csak az utolsó percben esett gól, Boussoufa döntötte el a találkozót. A kvartettből még Elefántcsontpart jutott tovább. Az egykor szebb napokat megélt csapat 4:1 arányban verte meg Namíbiát, így másodikak lettek.

Az Afrika-kupán eddig Algéria nyújtja a legmagabiztosabb teljesítményt, ők ugyanis még gólt sem kaptak a csoportkörben. Tanzánia ellen ezúttal már az első félidőben kialakult a végeredmény: A 3:0-s összecsapáson Adam Ounas, a Napoli támadója duplázott. A C jelű négyesben Kenya és Szenegál ki-ki meccset játszott a második pozícióért. A vb-résztvevő Szenegál az esélyesek nyugalmával még egy büntetőt is kihagyott, ám Sadio Mané és Ismaila Sarr találataival végül magabiztosan nyertek, és biztosan folytatják a nyolcaddöntőben.