2024. április 19., péntek

Nikola Tesla-napok

Tanácskozás a Városházán és kirándulás Szentkútra

Hatodik alkalommal rendezik meg Szabadkán a Nikola Tesla-napokat a szabadkai „Lika” Líkaiak Egyesületének szervezésében. A korábbi évekhez hasonlóan az idén is két napot szánnak a rendezvényre, az első nap pénteken lesz a Városháza dísztermében, ahol a nagy tudósra emlékeznek meg, a program pedig július 13-án, jövő szombaton folytatódik a Szentkút-völgye Szűz Mária-kápolnánál.

Miloš Borjan, az egyesület elnöke a keddi sajtótájékoztatón számolt be részletesen a programról.

(Fotó: Lackó Varjú Sára)

(Fotó: Lackó Varjú Sára)

– A Városháza dísztermében pénteken 19 órától egy kerekasztal-beszélgetést szervezünk Nikola Tesla geometriájáról, amelynek a koordinátora Dragana Škopelja Mijatović építész lesz. Július 13-án a szentkúti ortodox kápolnába délelőtt tízkor várjuk az érdeklődőket. Ott zenei programot szervezünk, kiállítást az újítók/felfedezők munkásságából, a gyerekek pedig hagyományos likai játékokon vehetnek részt. Délután 3 órától bablevest főzünk, aminek az áruba bocsájtásából befolyt összeget jótékony célokra fordítjuk. A Subotica-trans Utasszállító Közvállalattal együttműködve minden szabadkai érdeklődőnek biztosítottunk a városból autóbuszt, ami 10-kor, 13-kor és 16 órakor indul a Lifka Art mozi elől, Szentkútról pedig 12-kor, 15-kor és fél kilenckor indul – mondta az egyesület elnöke.

Dragana Škopelja Mijatović a pénteki előadásra tervezett tudományos-kutató munkájának részleteit osztotta meg a jelenlévő újságírókkal.

A rendezvénnyel kapcsolatos további információkért a 065/355-37-65-ös és a 063/84-73-872-es telefonszámokon lehet érdeklődni.