2024. április 24., szerda
MAGYARKANIZSAI EGÉSZSÉGHÁZ

A falvakba is jut az új gépekből

Átadták és már üzembe is helyezték Magyarkanizsán az egészségházban az új csírátlanító berendezéseket. Eddig ezeket a gépeket nélkülözniük kellett, most azonban a támogatásoknak köszönhetően három helyszínen is használatba tudják őket helyezni, így Magyarkanizsa mellett jut a falvakba, Oromra és Horgosra is. Gyólay Karolina igazgatónő örömét fejezte ki az új gépek megszerzése kapcsán.

A berendezések fontos lépést jelentenek az egészségház fejlődésében (Puskás Károly felvétele)

A berendezések fontos lépést jelentenek az egészségház fejlődésében (Puskás Károly felvétele)

– A Magyarkanizsai Egészségház a tavalyi évben benyújtotta pályázatát a szerbiai Telekomhoz, aminek eredményeképp 891 ezer dinárt nyertünk. Ezt százezerrel megtoldottuk, és az összegből három sterilizálásra szolgáló gépet, vagyis autoklávot vásároltunk. Nagy öröm és jelentős lépés ez az egészségház fejlődése szempontjából, ugyanis míg eddig ilyen gépeink nem voltak, most már Magyarkanizsa mellett a falvainkba is jut belőlük, mégpedig Oromra és Horgosra. Elsősorban a kisebb eszközök, mint a pincetták, az ollók és a kötszerek csírátlanítására szolgál. Mindezt magas hőfokon és megfelelő páratartalommal, a legújabb standardok szerint végzi – magyarázta az igazgatónő.

A hétfői üzembe helyezésnél az önkormányzat képviselői is jelen voltak. Nebojša Rakić alpolgármester és Csikós László szociális és egészségvédelemmel megbízott tanácstag érintették a további tervekre vonatkozó újdonságokat is.

– Gratulálunk az egészségház dolgozóinak a sikeres pályázathoz. Az önrész egy beruházás, hiszen meg fog térülni a költség azzal, hogy az eszközöket újra fel tudják használni a csírátlanító gépeknek köszönhetően – mondta Csikós László.

– A kispiaci és a horgosi egészségügyi rendelőket teljeskörűen sikerült felújítani a támogatások révén, amihez az önkormányzat is hozzájárult. Ez nagy öröm számunkra, mint ahogy az is, hogy Oromhegyesen rövidesen olyan felújításra kerül sor, amely hozzájárul az energiatakarékossághoz – irányozta elő Nebojša Rakić alpolgármester.