2024. április 25., csütörtök

Új helyszínen a Summer3P

A palicsi elektronikus fesztiválon James Lavelle neves angol lemezlovas is fellép

Július 26-a és 28-a között immár tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Summer3P elnevezésű elektronikus zenei fesztivált Palicson. A rendezvénynek idén nem a termálfürdő ad otthont, mivel ott építkezési munkálatok folynak, hanem a Férfistrandon, a termálmedence egykori bejáratánál rendezik meg.

A fesztivál legnevesebb előadója James Lavelle lemezlovas, producer, a kultikus Mo'Wax kiadóház alapítója lesz, aki 26-án lép a keverőpulthoz. Egy nappal korábban a palicsi filmfesztivál keretében az Abbázia moziban levetítik a The Man From The Mo'Wax című dokumentumfilmet, amely Lavelle életét és munkásságát mutatja be. A neves angol elektronikus zenei előadó vendégszereplése a palicsi Európai Filmek Fesztiválja és a Summer3P együttműködésével valósul meg.

Szintén 26-án lép fel DJ Davko magyarországi lemezlovas, másnap pedig a francia DJ Matt Sassari, akik techno és tech-house ritmusokkal szórakoztatják a közönséget. Sassari után Nick Reverse olasz DJ, a WeLove kiadóház alapítója lép fel. A közönség a neves külföldi előadók mellett a legjobb helyi lemezlovasok szettjeit is meghallgathatja, a fellépők között lesz Chrono aka Daltonist, Migazz, Ascaloon, Hansol b2b No Else, Andy Dee és Neomodern. A koncertek mellett a szervezők számos kísérőrendezvénnyel várják a látogatókat, a legkisebbeknek műhelymunkákat szerveznek, 28-án, vasárnap pedig családi napot tartanak.

A Summer3P-et 2003 óta rendezik meg a Palicsi-tó partján, amely a saját kategóriájában a legjobb európai zenei fesztiválok között szerepel, viseli az Európa a fesztiválokért, a fesztiválok Európáért, vagyis az EFFE címkéjét. 2015-ben azért részesült elismerésben, mert kiemelkedően hozzájárult Palics idegenforgalmi fejlődéséhez. 2012-ben a tekintélyes The Guardian című angol lap beválogatta azon nyolc európai fesztivál sorába, amelyeket a legvonzóbb helyeken tartanak meg.

Bővebb információ a Summer3p weboldalán (www.summer3p.org), illetve Facebook- és Instagram-profilján található. Az elektronikus zenei fesztivált Szabadka Város Önkormányzata, Vajdaság Autonóm Tartomány, a Szabadkai Ifjúsági Iroda és a Danilo Kiš Alapítvány támogatja.