2024. április 25., csütörtök

Ünnepelt Piros

Jelenet a fiatalok előadásából

Jelenet a fiatalok előadásából

Az emberek közötti kapcsolatok nagyban meghatározzák egy-egy közösség életét. A kapcsolatok sarkallhatnak bennünket a megújulásra, új kultúra megismerésére, akárcsak a népszokások, hagyományok felelevenítésére is. Felhívják figyelmünket arra, hogy tiszteljük saját értékeinket, szokásainkat és méltóképpen továbbítsuk azokat gyerekeinknek, unokáinknak. Ezeknek a gondolatoknak jegyében telt a hétvége Piroson, amire a helyi magyarság letelepedésének 233. évfordulójáról való megemlékezés adott alkalmat.

Ünnepi műsor keretében színre lépett a helyi Fehér Ferenc Magyar Művelődési Egyesület vegyes kórusa, valamint Szerbák László, aki népdalokat adott elő citerán. A település testvéregyesületei, a mitrovicai Szerémség és a kátyi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület is vendégszerepelt, népdalcsokrokkal kedveskedve a közönségnek.

Az est fénypontja a helyi fiatalok egy csoportjának egyedül összeállított és megrendezett színelőadása volt, amelyet nagy igyekezettek készítettek, hogy megmutassák, ilyet is tudnak. Fellépett Nikolić ZitaFain ValentinKocsi Zoltán MárkRistić MáriaKovács HannaBarna Zselyana és Ristić Katarina.

A műsort jelenlétével megtisztelte Bancsi Ferenc, a VMSZ helyi szervezetének elnöke, valamint Madarász Áron, a VMSZ újvidéki belvárosi szervezetének elnöke.

A műsort társas est követte, az egybegyűlteket a helyi Classik Band együttes szórakoztatta.