2024. április 24., szerda

Novak rutinosan, Janko bravúrral

Két férfi továbbjutott, egy nő kiesett, ez a szerbiai teniszezők mérlege az első wimbledoni játéknap kora délutánján.

Novak Đoković két óra és 5 perc játék után győzte le a német veterán Philipp Kohlschreibert. Nem volt ez nagy meccs, a világelső inkább rutinosan jutott a következő körbe, amelyben az amerikai Denis Kudla következik, akivel még nem játszott tétmeccset. Novak az első két játszmában gyorsan hátrányba került, de mindkétszer két brékkel fordított. A harmadik játékrészben megvédte a saját adogatását, viszont a németét ismét kétszer elnyerte, ami végül is jó bevezetés az 5. wimbledoni serleg megszerzésének kísérletéhez.

Janko Tipsarević nagyszerű öt játszmás győzelmet aratott a japán Josihito Nisioka ellen. A 35. évében járó belgrádi csaknem négy órás maratoniban múlta felül a 11 évvel fiatalabb távol-keletit, és a 2. fordulóban a tavaly döntőd, most 4. kiemelt dél-afrikai Kevin Andersonnal játszik, akivel 1:1 a mérlege, de még 2010-ben és 2013-ban találkoztak.

Aleksandra Krunić Wimbledonban is vérszegény játékkal rukkolt elő, és sima vereséget szenvedett a cseh Katarina Muchovától. Aleksandra ezzel már csak a harmadik legjobban rangsorolt a szerbiaiak között, hisz Ivana Jorović után Olga Danilović is megelőzte.

A torna első meglepetése a szlovák Magdalena Rybariková győzelme a 10. kiemelt fehérorosz Arina Szabalenka ellen.

Györe László holnap az argentin Guido Andreozzival játszik, akit márciusban Indian Wellsben legyőzött. Andreozzi nincs nagy formában, hisz azóta csak 3:7-es mérleget tudott az ATP-tornákon. Filip Krajinović a német Dominic Köpferrel játszik, akit a heilbronni challengeren három szoros szettben vert. Fucsovics Márton és az osztrák Denis Novak először játszanak, és a magyar kimondott esélyes, mint ahogyan a női torna 1. fordulójában Ivana Jorović is a holland Lesley Kerkhove ellen, akivel 3:1 a mérlege.