2024. március 29., péntek

A Szivárvány együttes a Parasztolimpián

Idén augusztus 18-án, vasárnap szervezik meg a Vajdasági Parasztolimpiát a topolyai vásártéren. Több zenekar is fellép majd, de az igazi sztárvendég a Justin Tamás vezette Szivárvány együttes lesz, mely valamikor hatalmas népszerűségnek örvendett. A zenekar frontembere már mintegy 20 éve Ausztráliában él, de amikor a szervezők meghívták, örömmel fogadta azt és ígérte, összegyűjti a zenészeket és minden jel arra utal, hogy egy fergeteges buli lesz majd a vásártéren.

A legnagyobb paraszt mellett a legügyesebb parasztmenyecske címéért is folyik majd a küzdelem a délutáni órákban a vásártéren. A győztesekre értékes nyeremények várnak. A 22. életévüket még be nem töltött fiatal férfiak külön kategóriában versenyeznek, de összesítésben akár közülük is nyertes lehet valaki. A veteránok, az 50 év felettiek kategóriájában két versenyszámban mérettetik meg magukat a jelentkezők: petrencerúdtartásban és gumicsizma-dobálásban.

A Vajdasági Parasztolimpia a kezdetektől fogva igazi telitalálatnak tekinthető, hiszen az első évtől kezdve a község legtöbb nézőt vonzó rendezvényének tekinthető. Több mint egy évtizeddel ezelőtt onnan származott az ötlet, hogy korábban a Gazdakör ezen a napon főzőversenyt és tréfás vetélkedőket szervezett. Tomik Nimród, a Gazdakör alelnöke volt az, akinek az ötlete alapján ezeket a tréfás vetélkedőket olimpiává fejlesztették. Augusztus 18-án a fiákeres felvonulás ezúttal is a vásártérről indul, hogy a központon keresztül a Sarlós Boldogasszony-nagytemplomig tartson, ahol kenyérszentelő szentmisét celebrálnak.

Az utóbbi években a Vajdasági Parasztolimpia volt a topolyai község területén megszervezett rendezvények közül a leglátogatottabb. A rendezvényen a hagyományokhoz hűen főzőversenyt is szerveznek. Szarvasmarhapörkölt készítésében versenyezhetnek a csapatok.