2024. március 29., péntek

Györe argentinnal kezd

Györe László (Fotó: Beta/AP)

Györe László (Fotó: Beta/AP)

Györe László, a wimbledoni torna 31. kiemeltje, az argentin Andreozzival kezd az idény hétfőn rajtoló harmadik Grand Slam-tornáján. Ez lesz a második meccsük, márciusban Indian Wellsben a zentai két játszmában aratott aránylag könnyű győzelmet. Ha veszi az első akadályt, Györe a 2. fordulóban vagy az ausztrál Millmannal, vagy pedig a bolíviai Delliennel játszik, míg a 3. fordulóban az 5. kiemelt osztrák Thiem következhet.

Novak Đokovićnak az első három fordulóra kedvezett a sorsolás, azután azonban a jelen legjobb fiataljait kellene sorba vennie, hogy címvédőként ott lehessen a Federer vagy Nadal elleni döntőben. Đoković a német veterán Kohlschreiberrel kezd, következik Zsaziri vagy Kudla, majd a 3. fordulóban Dušan Lajović vagy Hurkacz. A nyolcaddöntőben Auger-Aliassime vagy Monfils, a negyeddöntőben Cicipasz vagy Medvegyev, az elődöntőben pedig Zverev, Anderson, Hacsanov, Wawrinka vagy Raonić a lehető ellenfél.

Federer ágán Berrettini, Ćorić és Nisikori, Nadalén pedig Thiem, Čilić és Shapovalov a leghangzatosabb név. Janko Tipsarević első riválisa a japán Nisioka, Filip Krajinovićot a német Köpferrel, Momir Kecmanovićot a spanyol Carballesszel, Fucsovics Mártont pedig az osztrák Novakkal sorsolták az 1. fordulóra. A nőknél Ivana Jorović a holland Kerkhovével, Aleksandra Krunić pedig a cseh Muchovával kezd.