2024. március 28., csütörtök

„Oromi” focisikerek külföldön

Az 1973-ban alapított oromi labdarúgóklub számára nem sikerült túl jól a nemrég zárult idény, a Šampion gárdája ugyanis 6 győzelemmel, 7 döntetlennel és 15 vereséggel csak a 12. helyet tudta megszerezni a 15 tagú Tisza Menti Ligában. A külföldön szereplő, oromi származású focistákra azonban nem lehetett panasz, hiszen csapatukban mindannyian húzóembernek bizonyultak. Vólenter Tamás pályafutása során többször is házi gólkirály volt a Šampion együttesében, majd a 2013/2014-es szezonban a tóthfalui Nyers István Akadémia tagjaként játszott a Szabadkai Körzeti Ligában is. A 30 éves sportember egy kisebb kihagyást követően a múlt nyáron Magyarországon ismét felvette a stoplis cipőt, és 27 góllal segítette a Csongrád megyei 4. osztályban szereplő Újszentiván SE csapatát abban, hogy megszerezze a bajnoki címet.

Kovács Tim oromi szülők gyermekeként Szegeden látta meg a napvilágot, majd a családjával néhány éve Ausztriába költözött, és az ifjú Tim ott ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival. Első osztrák klubja a Wiener Neustadt volt, azt követően szerepelt a bécsi Admira Wacker és a mattersburgi Burgenland Akadémia korosztályos csapataiban is, a most zárult pontvadászatot pedig a 4. osztály Burgenland csoportjában versenyző ASV Drassburg tartalékegyüttesében játszotta végig, ahol 25 góllal házi gólkirály lett. A 18 éves délvidéki labdarúgó góljainak köszönhetően a következő idényt már a kék-fehérek első csapatánál kezdheti, az osztrák 3. ligában, a Drassburg gárdája ugyanis megnyerte a 2018/2019-es szezont.

Körmöci Márk (bátyja a Šampion labdarúgója) az elmúlt idényt a Szekszárd NB II.-ben szereplő U17-es együttesénél töltötte, amely mindössze két pontot gyűjtve az utolsó helyen végzett a bajnokságban. A 17 éves oromi fiatalember azonban nem teljesített rosszul, ő szerezte ugyanis a sárga mezesek góljainak csaknem felét, tizenkilencből nyolcat, aminek meg is lett a jutalma: Márk a nyár folyamán egy tíznapos próbajátékon vehet részt a székesfehérvári Mol Vidi FC NB III.-as tartalékcsapatánál.