2024. április 20., szombat

Nemes nem bírt a grúzzal

Az Európa Játékok pénteki versenynapján végre a kötöttfogású birkózók is szóhoz jutottak a minszki Sportpalotában. A 67 kilogrammban induló zentai Nemes Máté az első mérkőzését ugyan technikai tussal megnyerte svájci ellenfelével szemben, a legjobb nyolc között viszont pontozással kikapott a grúz Bolkvadzétól, így legjobb esetben is csak vigaszágon folytathatja a küzdelmeket. Mátéhoz hasonlóan a 77 kg-os Aleksandar Maksimović is túljutott az első körön, őt később a török Basar búcsúztatta a negyeddöntőben. A magyarok közül Torba Erik a 60, míg Lőrincz Tamás a 77 kilogrammosok mezőnyében jutott be a legjobb négy közé.

A magyar női asztalitenisz-csapat az elődöntőben szoros csatában végül minimális különbséggel, 3:2-re kikapott Romániától, így a bronzért csatázhat Lengyelországgal.

A Zaszlavl regattán ugyan már korábban véget értek a kajak-kenu versenyszámai, a minap azonban nem mindennapi eseményre került sor: a szerb kajakos, Marko Dragosavljević négy évvel ezelőtt, a bakui Európa Játékokon csak a negyedikként ért célba K1 200 méteren, ám az akkori győztest, Dudás Miklóst doppingvétség miatt utólag megfosztották első helyétől, így Dragosavljević egy helyet előrelépett. Bakui érmét tegnap, ünnepélyes keretek közt kapta meg Minszkben.