2024. április 25., csütörtök

Átadták a központban lévő gerontológiai klubot

Pénteken megnyitották a Gerontológiai Központ Petar Drapšin utcai klubjának felújított épületét. A munkálatok az Interreg–IPA Horvátország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósultak meg. A projektumról Nenad Ivanišević, a Gerontológiai Központ igazgatója mondott részleteket a klubban megtartott sajtótájékoztatón.

Nataša Aleksić, Predrag Radović, Nenad Ivanišević és Ilija Đukanović átvágják a szalagot (Fotó: Gergely Árpád)

Nataša Aleksić, Predrag Radović, Nenad Ivanišević és Ilija Đukanović átvágják a szalagot (Fotó: Gergely Árpád)

– A projektum összértéke körülbelül 500 ezer euró. A munkálatok ezen a klubbon megközelítőleg 140 ezer eurót tettek ki. Ez csak egyike a számos beruházásnak, ami a központban megvalósul. Hamarosan megkezdődnek a felújítási munkálatok a Karađorđević úton lévő gerontológiai otthonban. Szabadka az energetikai minisztériumtól 15 millió dinárt kapott, aminek köszönhetően hamarosan megkezdődik a Központ II-es klubjának felújítása is – nyilatkozta az igazgató.

Nenad Ivanišević hozzátette, hogy a Központ I-es klub az első klub, amely negyven évvel ezelőtt a központ keretei között megnyílt. Csak ennek a klubnak mintegy négyezer tagja van.

Ilija Đukanović, a Szabadkai Városi Tanács szociális és egészségügyi kérdésekkel megbízott tagja a sajtótájékoztatón elmondta, hogy Szabadkán kívül Vajdaságból még Apatin, Horvátországból pedig Eszék és Diakovár vesz részt a projektumban. Hozzátette, hogy a város az idei évi költségvetésében 48,3 millió dinárt irányzott elő a központ részére.

Végül Predrag Radović tartományi szociálpolitikai, demográfiai és nemi egyenjogúsági titkársegéd szólt a sajtó képviselőihez. Elmondta, hogy a tartomány mintegy 600 millió dinárt fordított szociális védelemre, ebből 43 millió dinárt fektetett be a szabadkai Gerontológiai Központba.

A megnyitón Nenad Ivanišević, Predrag Radović, Ilija Đukanović és Nataša Aleksić, a Szabadkai Városi Tanács oktatással megbízott tagja szalagátvágással átadták rendeltetésének a felújított épületet.