2024. április 26., péntek

Három magyar, egy szerb érem szerdán

Kopasz Bálint élete első győzelmét aratta a felnőttek közt nagy világversenyen (MTI)

Kopasz Bálint élete első győzelmét aratta a felnőttek közt nagy világversenyen (MTI)

A magyar küldöttség egy-egy arany-, ezüst-, illetve bronzéremmel zárta a minszki Európa Játékok szerdai versenynapját. A délelőtti kajak-kenu döntők során két magyar érem született: Kopasz Bálint K1 1000 méteren arany-, a Kárász Anna, Kozák Danuta kettős pedig K2 500 méteren ezüstérmet szerzett.

Kopasz a finálé legfiatalabb tagjaként remekül kapta el a rajtot, kiélezett küzdelmet folytatott a mellette evező, világ- és Európa-bajnoki címvédő Fernando Pimentával. Féltávnál a portugál állt az élre, Kopasz azonban nem szakadt le, és elképesztő hajrával nyert.

A Kárász, Kozák kettős rajtja nem sikerült, és jelentős hátrányba kerültek a hazai egységgel szemben. Sokáig a mezőnyben haladtak, a táv felénél a harmadik helyen eveztek, a végén feljöttek a második helyre, a fehéroroszokat azonban megközelíteni sem tudták.

A magyar csapat tagnapi utolsó medálját Péni István szerezte, aki harmadikként zárt a férfi kisöbű szabadpuska 3×40 lövéses összetett számában.

Már korábban biztossá vált, hogy a szabadfogású birkózók 57 kilogrammos kategóriájában a szerb Stevan Mićić érmet nyer, hiszen a 23 éves fiatalember kedden bejutott a szám döntőjébe. Mićić a fináléig magabiztosan birkózott, ott azonban nem bírt az azeri Mahir Amiraszlanovval, így a dobogó második fokára állhatott fel.