2024. április 25., csütörtök

Gazdaságfejlesztési sikertörténet

Erzsébetlakon a közép-bánáti érdeklődők ismerkedtek a Prosperitati újabb pályázataival

Nagy érdeklődés övezte a Prosperitati Alapítvány legújabb, hetedik pályázati körének kedden este megtartott ismertetőjét Erzsébetlakon a művelődési ház nagytermében, amely ezúttal kicsinek bizonyult, ugyanis a közép-bánáti régió öt községéből érkeztek a gazdák, fiatalok, akik a szülőföldön próbálnak boldogulást keresni, illetve a támogatási lehetőségek kihasználásával szeretnének előrehaladni, az álmaikat megvalósítani.

Kónya-Kovács Otília felvétele

Kónya-Kovács Otília felvétele

A Prosperitati munkatársai ismertették a második fejlesztési ciklus aktuális pályázatait, amely több lehetőséget foglal magába: a falusi házak vásárlására, földvásárlásra, zárt rendszerű, munkaintenzív növénytermesztésre, állattenyésztésre, többéves ültetvényekre, kisfeldolgozók kapacitásának fejlesztésére, eszközbeszerzésre és szabványok bevezetésére lehet pályázni.

A házigazdák nevében Sztojkó József, a Vajdasági Magyar Szövetség nagybecskereki városi szervezetének elnöke köszöntötte a jelenlevőket, aki örömmel nyugtázta, hogy a falusi turizmus fejlesztésére is gondoltak, hiszen Erzsébetlakon sok család éppen ebben látja a jövőjét.

Nagy Miklós, a Prosperitati Alapítvány igazgatóbizottsági tagja köszöntőjében a gazdaságfejlesztési sikertörténetről beszélt, továbbá megjegyezte, hogy az érdeklődésből ítélve, a támogatásokra szánt eszközök biztosan gazdájukra találnak.

Ifj. Juhász Bálint ügyvezető elmondta, hogy ezúttal a turizmus került a fókuszba, de természetesen minden más lehetőségre is pályázhatnak az érdeklődők a régióból. Közép-Bánát területéről eddig 935 sikeres pályázatot nyújtottak be, ez több mint egymilliárd dinárnyi támogatást jelent, míg a vajdasági a számadatokat elemezve hozzáfűzte, hogy 10 és fél ezer sikeres pályázatról lehet beszámolni, ami mintegy 250 millió eurós beruházásról szól.