2024. április 24., szerda

Györe Wimbledonban a 31. kiemelt

Györe László (forrás: Beta/AP)

Györe László (forrás: Beta/AP)

Szokásukhoz híven a wimbledoni szervezők felforgatták a ranglistát a kiemelés elkészítésekor. A címvédő és világelső Novak Đoković persze az egyes, Federert megtették kettesnek, Nadal a harmadik, a tavaly döntős Anderson a negyedik kiemelt lett, a ranglistán 18. Čilić pedig a 13-as rajtszámot kapta. Györe László a 31., Dušan Lajović pedig a 32. kiemelt lett. A sorsolást pénteken ejtik meg.

Néhány visszalépés és a szerencsés vesztesek beiktatása után a szervezők kicsit felforgatták a táblát, így Györe első ellenfele a 2. fordulóban a 30 éves olasz Thomas Fabbiano lett, aki ellen a zentai 2016-ban Szófiában a selejtezőben, 2017-ben pedig a dzsuhaji challengeren egyformán két játszmában veszített.

Az első játszma tegnap a hullámvasútra emlékeztetett. Az olasz jutott előnyhöz, 5:3-nál a szettért adogatott sikertelenül, majd 6:5-nél Györe tette ugyanezt. A rövidítésben Györe ledolgozta az 1:4-et, de 4:5-nél adogatást rontott. A második szettet Györe három ásszal nyitotta, 5:1-re elhúzott, négy szettlabdát hagyott ki, s Fabbiano két breakkel rövidítésre mentett. Abban Györe mentett két meccslabdát, de a harmadikkal veszített.

Lajović gyöngén játszott, és az eastbourne-i 2. fordulóban simán kikapott az amerikai veterán Sam Querrey-től.

Miomir Kecmanović és Viktor Troicki szép sikerként franciákat vertek az antalyai 2. fordulóban, és ma egymással játszanak az elődöntőért.

A wimbledoni selejtezőben Balázs Attila 2:6, 1:5-ről fordított Ilja Marcsenko ellen, és a tábláért a spanyol Marcel Granollersszel játszik. A női mezőnyben kiesett a rajton Babos, Bondár és Radanović, a 2. fordulóban az este Olga Danilović a francia Amandine Hesse-szel, Stollár Fanny a lengyel Katarzyna Kawával mérkőzött.