2024. április 24., szerda

A házigazda várja a címvédőt

VIII. női labdarúgó-világbajnokság

Megan Rapinoe (középen) akcióból nem, büntetőből viszont kétszer is eredményes tudott lenni (Fotó: Beta/AP)

Megan Rapinoe (középen) akcióból nem, büntetőből viszont kétszer is eredményes tudott lenni (Fotó: Beta/AP)

Videobírózás ide, videobírózás oda, a címvédő Amerikai Egyesült Államok két igencsak vitatható ítéletnek köszönhetően győzte le 2:1-re a spanyol női válogatottat hétfő este a női futball-világbajnokság nyolcaddöntőjében. Az USA a mérkőzésen két tizenegyest kapott, Megan Rapinoe pedig a 7. és a 75. percben sem hibázott a büntetőpontról. A La Roja az első félidőben még egyenlített, ám a második találatra már nem volt válaszuk, a 2:1-es vereség pedig véget vetett világbajnoki álmaiknak. A címvédő ellenfele a negyeddöntőben a házigazda Franciaország lesz.

A Svédország–Kanada párharcon Blackstenius használta ki Asllani tökéletes kiugratását, előnyhöz juttatva ezzel az európaiakat. A 69. percben a kanadaiak támadója, Janine Becki büntetőt hibázott, így a legjobb nyolcba 1:0-s eredménnyel a svédek jutottak. Az északiak ellenfele Németország lesz.

Copa América

Cavani az élre fejelte Uruguayt

A dél-amerikai kontinensviadal C csoportjának utolsó játéknapján csak annyi volt a kérdés, hogy Chile vagy Uruguay végez elsőként a kvartettben. A két csapat egymás elleni meccsén sokáig úgy tűnt, a címvédő lesz a befutó, a 82. percben azonban Cavani távolról a jobb alsóba fejelte a labdát, begyűjtve ezzel az uruk három pontját.

A Copa América június 28-án hajnalban a negyeddöntőkkel folytatódik.

A negyeddöntő párosítása: Brazília–Paraguay, Venezuela–Argentína, Kolumbia–Chile, Uruguay–Peru.

U21-es Eb

Tökéletes eredmény a feleknek

Gól nélküli döntetlent játszott egymással Franciaország és Románia U21-es válogatottja az Európa-bajnokság C jelű négyesében. Az eredmény mindkét együttesnek tökéletesen megfelelt, hiszen Románia 7 ponttal csoportelsőként jutott a négybe, a gallok pedig legjobb csoportmásodikként kvalifikálták magukat az elődöntőbe. A korosztályos kontinenstorna június 27-én, csütörtökön folytatódik.

Az elődöntő párosítása: Spanyolország–Franciaország, Németország–Románia.