2024. március 28., csütörtök

Stevan Mićić az aranyért birkózhat!

Kedden a kajak-kenusok is megkezdték szereplésüket a minszki Európa Játékokon. A magyarok erős csapattal érkeztek a viadalra, két egységük már a délelőtti előfutamok során egyből a döntőbe került: a kajakos Kopasz Bálint (K1 1000 m) és a Kárász Anna, Kozák Danuta (K2 500 m) kettős sem bízta a véletlenre, jó tempót diktálva nyerték meg futamaikat.

Délután Kozák egyesben is maga mögé utasította a mezőnyt 500-on, és bekerült a csütörtöki fináléba. Hasonlóan magabiztos versenyzéssel jutott döntőbe a Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső páros is a kenu kettesek 500 méteres selejtezőjéből. A Kozák, Kárász, Csipes Tamara, Medveczky Erika összeállítású kajak négyes is könnyen vette az első akadályt, és ott lesz a legjobb kilencben, a férfi kvartett (Nádas Bence, Tótka Sándor, Birkás Balázs, Kuli István) ugyan csak a harmadik helyen végzett futamában, de ez is elegendő volt az egyenes ágú döntőhöz. C1 1000 méteren Kiss Tamás az elődöntőből jutott a fináléba, akárcsak C2 1000 méteren a Kiss Balázs, Dóri Bence páros.


A szerbiai versenyzők közül egyelőre egyedül Milica Starović harcolhat éremért, aki K1 500-on nyerte meg a saját futamát, s meggyőző teljesítménnyel jutott be a fináléba.

A Bedőcs Krisztina, Marija Dostanić alkotta duó 500 méteren hetedikként végzett délelőtti futamában, így az elődöntőben folytathatta, ahol csak a hatodik helyet szerezték meg. Minszkben egyébként 16 számban rendeznek versenyeket, a döntőkre ma és holnap kerül sor.

A szabadfogású versenyszámokkal a birkózók is elkezdték a viadalt, magyarok közül Ligeti Dániel lépett szőnyegre első nap, a 125 kilogrammosok kategóriájában egy győzelem után a negyeddöntőben kikapott, csak lapzártánk után derült ki, vigaszágon folytathatja-e a versenyzést.

A szerbek közül az 57 kilósoknál Stevan Mićić viszont nagyon jól birkózott, grúz, majd török ellenfelén is túljutva az elődöntőben az ukrán Markovics sem tudta megállítani, így az aranyért küzdhet a ma esti fináléban.