2024. április 25., csütörtök

Nem az APR küldte a befizetőlapokat

A Gazdasági Nyilvántartási Ügynökség (APR) arra figyelmezteti a polgárokat, hogy nem az APR küldte ki a több ezer dinárra kitöltött befizetőlapokat tartalmazó borítékokat, melyekben a feladó közli, hogy a feltüntetett összeg a változásoknak a gazdasági regiszterbe való bejegyzésére szükséges. Az APR közölte: üzleti ajánlatról van szó, melynek sem ehhez az állami szervhez, sem pedig a cégek törvény szerinti nyilvántartásához semmi köze nincs.

Sokan kértek magyarázatot az Ügynökségtől, amikor megérkezett címükre a 2000, 3000, 6000 dinárra vagy ennél nagyobb összegre szóló befizetőlap, melyhez általános feltételekről tájékoztató nyomtatványt is mellékeltek. Utóbbiból kihámozható, hogy egy kereskedelmi jellegű névjegyzékbe való bejegyzésről van szó.

Egyes cégek arról tájékoztatták az APR-t, hogy az említett szolgáltatást telefonon kínálta nekik az Ügynökség alkalmazottjaként bemutatkozó személy. Az APR hangsúlyozza: telefonon semmilyen szolgáltatást nem kínál senkinek, és a felhasználókkal kizárólag a bejegyzési kérelmek alapján, a törvényben előírt módon kommunikál. Mivel a nyilvánosság olyan félrevezetéséről van szó, ami számos káros következménnyel járhat, az APR minderről tájékoztatja a Belügyminisztériumot.