2024. április 24., szerda

Főzés és barátkozás

Kishegyesen hagyományos birkahús- és kecskehúsfőző versenyt tartottak a hétvégén – Tartalmas kikapcsolódás az egész család részére
A hölgyek is kivették részüket a főzőversenyből

A hölgyek is kivették részüket a főzőversenyből

A kishegyesi labdarúgópályán szombaton 15. alkalommal tartották meg a Kishegyesi Kecsketenyésztők Egyesületének hagyományos birkahús- és kecskehúsfőző versenyét. Az egyesületnek ez a legnépszerűbb és egyben legtömegesebb rendezvénye, amely az egész család számára tartalmas kikapcsolódást nyújt. Ez alkalommal az időjárás is kedvezett a rendezvénynek, hiszen az eső és a kánikula is elkerülte.

Talpai András, a Kishegyesi Kecsketenyésztők Egyesületének elnöke és az esemény fő szervezője arról számolt be lapunknak, hogy a rendezvényre összesen 30 csapat nevezett be. A résztvevők Vajdaság különböző településeiről érkeztek, de voltak csapatok Magyarországról és Horvátországból is. A résztvevők birka- és kecskehúsból készíthettek paprikást, amit szakzsűri értékelt. Talpai arról beszélt, hogy az idén első alkalommal más húsokból is lehetett paprikást főzni. Ezzel az volt a céljuk, hogy azok is részt vehessenek a versenyen, akik nem szeretik a kecske- vagy a birkahúst.

A főzőversenynek számos kísérő tartalma volt. Az idén is népszerűnek bizonyult a házi céllövő verseny, amelyet a topolyai céllövőklub szervezett meg. A rendezvényen négy kategóriában lehetett versenyezni. Természetesen a gyerekeket is változatos szórakozási lehetőségek várták, volt légvár, trambulin és pónilovon is lovagolhattak – tudtuk meg a fő szervezőtől, aki arról is szólt, hogy a felsoroltakon kívül a Vöröskereszt községi szervezetének csapata elsősegély-bemutatót is tartott.

Talpai végezetül arról is beszámolt, hogy nem volt könnyű dolga a zsűrinek, hiszen sok jóízű paprikás készült. Alapos mérlegelés után az idei főzőverseny abszolút győztese a magyarországi Kelebia önkormányzatának a csapata lett.

Az idei birkahús- és kecskehúsfőző versenyt a tartományi mezőgazdasági titkárság, a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége, Kishegyes község önkormányzata, a kishegyesi helyi közösség, a Bácsfeketehegyi Gazdakör és a bácsfeketehegyi Stop Autószerviz támogatta.