2024. április 23., kedd

Egy csoportban a Kék Galambok és a Zöld Sasok

Pénteken az UEFA központjában, a svájci Nyonban kisorsolták a női Bajnokok Ligája selejtezőinek csoportbeosztását. A sorozatban tizedik bajnoki címét begyűjtő szabadkai Spartacus kiemelt csapatként az 5. csoportban kapott besorolást, ahol a kék-fehérek ellenfelei a pozsonyi Slovan, a moldáv Agarista és a budapesti Ferencváros lesznek. Az 5. csoport mérkőzéseinek augusztus 7-e és 13-a között a szlovák főváros ad majd otthont, a kvartettből pedig az első helyezett jut tovább az egyenes kieséses szakaszba, a legjobb 32 közé. A csoportban valószínűleg az augusztus 13-án megrendezésre kerülő Spartacus–FTC összecsapás fog dönteni a továbbjutásról, az a találkozó az újvidéki, apai ágon magyar származású Allegra Poljak számára lehet különleges, a szabadkaiak egykori csatára ugyanis első alkalommal léphet pályára volt csapata ellen.

„Kicsit könnyebb csoportra számítottam, a Fradi ellen nem lesz egyszerű dolgunk. A zöld-fehéreknek masszív, jó csapatuk van, ráadásul a földrajzi közelség miatt minden bizonnyal sok szurkolójuk is jelen lesz. A másik két gárdát nem igazán ismerem, a moldáv együttesek ellen kifejezetten jó a mérlegünk, a szlovák bajnok pedig hazai pályán mindenkire veszélyes lehet” – értékelt a sorsolást követően Vajda Orsolya, a Spartacus hatszoros bajnok védője.

A női BL legjobb 32 csapata közé a huszonkét kiemelten kívül a tíz selejtezőcsoport győztesei jutnak be, onnantól pedig már egyenes kieséses rendszerben zajlanak tovább a küzdelmek. A 2019/2020-as szezon döntőjét az osztrák fővárosban játsszák majd.