2024. április 19., péntek
EURÓPA JÁTÉKOK, MINSZK

Kerekes bronzérmes 100 gáton

Kerekes Gréta szerezte meg a magyarok második érmét (Fotó: MTI)

Kerekes Gréta szerezte meg a magyarok második érmét (Fotó: MTI)

Kerekes Gréta bronzérmet nyert női 100 méteres gátfutásban, a magyar atlétika válogatott pedig csoportjában a második helyen zárt a minszki Európa-játékok csapatversenyének első napján.

Az atlétika nem klasszikus formájában, hanem rendhagyó csapatversenyként zajlik a fehérorosz eseményen – a kiírás szerint a Dinamikus Új Atlétika (DNA) elnevezésű rendszer szerint versenyeznek az atléták, melyben csapatok vesznek részt – négy női (100 m, 100 m gát, távol, gerely) és három férfi egyéni számban (100 m, 110 m gát, magas) –, illetve két vegyes váltóban (4x400 m, üldözéses mix vegyes váltó).

A csapatverseny mellett minden egyéni számban is osztanak érmet, méghozzá az első napon elért eredmények alapján. Nem egyszerű a rendszer, mivel minden csapat csak egyszer, a saját csoportjában szerepel, így az adott számban elért eredmények más időpontban, más körülmények között születnek.

A lövőknél Sidi Péternek nem volt szerencséje, 10 méteres légpuskások mezőnyében a negyedik helyen végzett, így nem sikerült tokiói kvótát szereznie.

Utolsó magyar asztaliteniszezőként Póta Georgina is befejezte szereplését egyesben, miután a tegnapi nyolcaddöntőben négy szettben alulmaradt a svéd Linda Bergströmmel szemben.

A tegnap érdekelt szerbiai indulók közül a cselgáncsozó Aleksandar Kukolj maradt legtovább versenyben, a 90 kg-osok mezőnyében a legjobb 16 között búcsúzott.