2024. április 20., szombat

Több a sportra

A sportélet fejlesztéséhez szükséges tartományi támogatásokról tárgyalt tegnap Vladimir Batez tartományi szaktitkár Magyarcsernyén Vladimir Brakus községi elnökkel és az önkormányzat területén levő öt általános iskola és egy középiskola igazgatójával. Batez labdákat ajándékozott az iskoláknak és a helyi sportkluboknak, majd a községi elnökkel együtt a Vojvoda Stepa-i Október 4-e Általános Iskolába látogatott, hogy a helyszínen tájékozódjon a sportpályák állapotáról.

Sajtónyilatkozatában azt mondta, hogy a tartományi sporttitkárság a most nyitva levő pályázatok útján fogja támogatni a magyarcsernyei projektumokat. A község sportegyesületei és iskolái eddig is kaptak ugyan némi anyagi segítséget, de nagyobb beruházásra nem érkezett támogatás a tartománytól. Ezt fogják most pótolni, különös tekintettel arra, hogy a tartományi kormány Vajdaság egyenletes fejlesztését tűzte ki célul. Batez arra kérte a községi illetékeseket, hogy kísérjék figyelemmel a sportügyi titkárság pályázatait, és jelentkezzenek a sportlétesítmények fejlesztéséhez szükséges eszközök megszerzése végett. 

A szaktitkárság az utóbbi három évben, pontosabban 2009-ig 109 projektum végrehajtását segítette. Az igények sokkal nagyobbak, mint amekkora a titkárság rendelkezésére álló anyagi keret, ezért a sport fejlesztését szolgáló nagyberuházásokat a Vajdasági Nagyberuházási Igazgatóságon keresztül finanszírozzák. Ez az Igazgatóság csak az idén 460 millió dinárt fordított 7 projektumra – ismertette Batez.

Vladimir Brakus községi elnök elmondta: abban állapodtak meg, hogy tartományi segítséggel magasabb szintre emelik a sportéletet. A községben 22 sportklub működik, és az iskolai sporttevékenység is szolid szintű.